SPLIĆANI DEKLASIRANI

Hajduk pregažen, čistih 6:0 Dinama u polufinalu Kupa!

06.04.2016 u 19:19

  • +5

Hrvatski nogometni kup, polufinale: Dinamo - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog nogometnog Kupa Dinamo je na Maksimiru s visokih 4:0 pobijedio Hajduk i tako potvrdio ukupnu pobjedu i prolazak u finale...

Nakon trijumfa 'modrih' 2:0 na Poljudu malotko se nadao velikom preokretu ove srijede, unatoč pobjedi Hajduka u posljednjoj međusobnoj utakmici. Iznenađenje se na kraju ni nije dogodilo, već uvjerljiva pobjeda Mamićeve momčadi koja je potvrdila razliku u kvaliteti i bez ikakvih problema prošla u finale.

Dinamo je na Maksimiru dominirao od prve do posljednje minute, a mnogo mu je pomogao rani pogodak. U 2. minuti susreta sjevnula je munjevita kontra domaćih koju je Josip Brekalo završio sigurnom realizacijom nakon asistencije Šovšića.


Lovre Kalinić koji je jedini bio na visini zadatka od igrača Hajduka u ovom susretu nije ništa mogao kod prvog pogotka, a još manje kod drugog. U 24. minuti Henriquez je dugom loptom pronašao Juniora Fernandesa, a čileanski povratnik u momčad prešao je golmana Hajduka i ušetao se u praznu mrežu.


U drugom dijelu situacija se ništa nije popravila za Splićane koji su bili inferiorni, a Junior Fernandes u 49. minuti postigao je svoj drugi pogodak, sigurnom realizacijom iz blizine pokraj Kalinića nakon asistencije Sigalija.


Visoku pobjedu Dinama zaokružio je Soudani kojeg je idealno poslužio Henriquez u 67. minuti, a Alžirac je zatim preciznim udarcem u dalji kut postigao četvrti pogodak za domaćina.


Dinamo je tako s glatkih 6:0 prošao pokraj Hajduka u finale Kupa, a tamo će ga čekati nogometaši Slaven Belupa, 10. svibnja na Gradskom vrtu u Osijeku.

Hrvatski Kup, polufinale

Dinamo – Hajduk 4:0 (Brekalo 2, Fernandes 24, 49, Soudani 67), prva utakmica 2:0