SUPERSPORT HNL

Hajduk, Osijek i Rijeku nakon Europe čekaju domaća iskušenja; evo gdje gledati utakmice

20.08.2023 u 11:28

Bionic
Reading

Bogat program u SuperSport HNL-u, na rasporedu su čak tri utakmice 5. kola prvenstva, a sve ih tri možete gledati na kanalima MAXSport (MAXtv)

Rudeš – Hajduk (18.50, MAXSport 1)

Zadnji protiv prvog, ali domaćin priželjkuje iznenađenje, jer ne igra uopće loše. S druge strane Hajdukovi nogometaši sigurno osjećaju umor od Europe, a sigurno je na njih i utjecalo ispadanje iz Uefinog natjecanja. Gosti su veliki favoriti, ali…

'Hajduk je sad imao utakmici u Europi, na kraju uz dobru igru ispao i sad mu je bitno prvenstvo. Za Rudeš je teško, jer nemamo bod. Probat ćemo sve da dobro odigramo i napravimo dobar rezultat. Imali smo i peha, ali smo i trebali imati koji bod, no to nije se dogodilo. Radimo i dalje, vidjet ćemo u nedjelju. Hajduk je favorit, jako dobro izgleda, prvi je, ima bodove, sve je dobio. Nije nimalo lako', naglasio je trener Rudeša Robert Prosinečki.

'Trebamo zaboraviti Europu. Nismo postigli pogotke, to je bio glavni razlog ispadanja. Sada smo koncentrirani na Rudeš. To je mlada, dinamična ekipa, zadnji su na tablici, ali igraju jako dobar ofenzivni nogomet i zaslužili su puno više. Igrali su na tri gostovanja. Očekujemo tešku utakmici, oni su izgubili četiri utakmice i sigurno će nekome uzeti bodove. Moramo biti na svom maksimumu kako bi pobijedili', kazao je pomoćni trener Hajduka Adnan Čustović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek – Gorica (21, MAXSport 2)

Osijek na svojem novom stadionu zna samo za pobjede, ali se ozbiljno potrošio u Europi i zato je tamo oprez. Gorica još ne zna za poraz u prvenstvu, a momčad je puna samopouzdanja…

'Gorica je uzela bod protiv Dinama, vidjeli smo da nije lagan suparnik. Dobro igraju obranu, kada se zatvore i čekaju kontru ili tranziciju mogu ti kreirati probleme. Ja se nadam da ćemo u utakmicu ući kako treba, imati ritam i intenzitet koji krasi Osijek i u lijepoj atmosferi očekivati tri boda', izjavio je trener domaćina Stjepan Tomas.

'Čeka nas dobra atmosfera i Osijek u uzlaznoj putanji s vanserijskom individualnom kvalitetom našeg bivšeg igrača Lovrića, zatim Caktaša, Miereza, to su sve kvalitete iznad HNL-a. Najvažnija stvar je da ne podlegnemo atmosferi, ostanemo fokusirani svih 90 minuta i onda možemo ostvariti pozitivan rezultat', pričao je trener Gorice Željko Sopić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka – Lokomotiva (21.05, MAXSport 1)

Rijeka je jedina od naših klubova u Europi ostvarila prolazak, ali nije lako izdržati europski ritam. 'Lokosi' su još bez pobjede, ali su iznimno opasni i svježiji…

'Dolazi nam mlada i potentna momčad. I dalje ne znamo u kojem će sastavu doći, pripremit ćemo se maksimalno. Više vodimo računa o sebi da se dobro regeneriramo. O sastavu ćemo odlučiti na dan utakmice jer i dalje imamo rovitih igrača. Ne preskačemo utakmice, prvenstvo je jednako važno kao Europa i želimo u svakoj utakmici nešto uzeti. Moramo biti koncentrirani i fokusirani jer nikog nije lako pobijediti u HNL-u', poručio je trener Rijeke Sergej Jakirović.

'Zadovoljan sam kako smo trenirali u prethodna dva tjedna, no više bi volio da nije bilo pauze i da imamo kontinuitet utakmica, no tako je kako je. Dinamo je odgodio utakmicu četvrtog kola, tako da sigurno nam fali ta utakmica što se tiče uigranosti. Rijeka ima široki roster igrača, trener Jakirović koristi puno igrača, što kroz europske utakmice, što kroz hrvatsko prvenstvo i u ovom trenutku su u jako dobroj formi, tako da nas očekuje jedna jako zahtjevna i teška utakmica na Rujevici', izjavio je gostujući strateg Silvijo Čabraja.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore