derbi na maksimiru

Hajduk na startu sezone okrenuo Dinamo, Livaja i Pukštas 'zapalili' Dalmaciju

21.07.2023 u 22:12

Bionic
Reading

Počela je nova sezona HNL-a, a na premijeri prvenstva i u najvećem hrvatskom derbiju nogometaši Hajduka su nakon preokreta, na maksimirskom stadionu, svladali Dinamo 2-1 (0-1)

Dinamo je poveo u 35. minuti kada je strijelac bio Bruno Petković. Preokret je uslijedio u nastavku susreta. Marko Livaja je izjednačio u 74. minuti, dok je Rokas Pukštas u 93. zabio za 2-1 i pobjedu Hajduka.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu te se nije dugo trebalo čekati na prvi opasan udarac prema splitskim vratima. Martin Baturina je u petoj minuti dobro ciljao s 17-18 metara, ali je vratar Hajduka Lučić odbio loptu u korner.

Nakon uvodnog pritiska aktualnog prvaka Dinama gosti iz Splita su se oslobodili iz tog obruča te su i oni počeli prijetiti. Prvo je glavom pokušao Mlakar, a potom je slab udarac uputio Benrahou.

Uslijedila je potom ponovno dominacija Dinama koji je stisnuo Hajduk, pleo je mrežu oko suparnika i Splićani nisu uspjeli izdržati taj dio igre bez primljenog gola. Dinamo je poveo u 35. minuti nakon što je Mišić ukrao loptu Livaji, a potom je Špikić asistirao za pogodak kojeg je potpisao Bruno Petković. Do kraja prvog dijela mogao je Dinamo povećati prednost, ali je vrlo dobar udarac Ristovskog prošao pored vratnice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Vrlo mirno se igralo u uvodnih dvadeset minuta drugog poluvremena kada je Dinamo dobio savršenu priliku za povećanje vodstva. Mlakar je u svom šesnaestercu srušio Moharramija, a u 65. minuti je Petković namjestio loptu na bijelu točku. No, pucao je strijelac prvog gola mlako i slabo, Lučić je obranio njegov udarac i spriječio 2-0 domaćina.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Premda Hajduk u nastavku nije izgledao nimalo opasno uspio je u 74. minuti kazniti prethodni promašaj Petkovića. Bila je to majstorija Marka Livaje koji je pred vratima Dinama, držeći Livakovića na leđima, čekao pad lopte s velike visine. Odlično je obavio primanje i efektno zabio pored vratara Dinama koji je vrlo slabo reagirao u ovoj situaciji.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon što je Livaković sjajno obranio udarac splitskog pojačanja Odjidja-Ofoea u 86. minuti, Hajduk je pogodak vrijedan tri boda dao u 93. minuti. Nakon kornera odlično je reagirao Rokas Pukštas i zakucao loptu u mrežu za slavlje Splićana.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U subotu od 18.45 sati na Rujevici igraju Rijeka i Rudeš, dok će se u 21 sat sastati Osijek i Slaven Belupo na otvaranju novog stadiona, Opus Arene. U nedjelju od 18.45 sati igraju Gorica i Varaždin te od 21 sat u posljednjem dvoboju prvog kola Lokomotiva i Istra 1961.

HNL, 1. kolo:

Dinamo - Hajduk 1-2 (Petković 35 / Livaja 74, Pukštas 90+3)

dygfhkppš

  • +60
1. kolo SuperSport HNL-a: Dinamo - Hajduk, 21.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport