REAKCIJA NA KAZNU

Hajduk ljutit na HNS: Oni očito ne žele publiku na stadionu!

23.11.2016 u 19:07

Bionic
Reading

Nakon što je Hajduk kaženjen s 30 tisuća kuna i zatvaranjem dijela Poljuda, splitski klub oglasio se priopćenjem u kojem oštro kritizira one koji su ga kaznili...

Zbog bakljade i verbalnih ispada navijača disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić izrekao je kaznu 30 tisuća kuna i zatvaranja sjeverne tribine u sljedećoj utakmici Hajduka, što je očekivano rezultiralo oštrom reakcijom splitskog kluba.

Hajduk je u svom priopćenju optužio vodstvo HNS-a da svojim postupcima namjerno tjera publiku sa stadiona:

'Hrvatski nogometni savez sustavno vodi politiku koja dovodi do praznih nogometnih stadiona ne samo kad je u pitanju nacionalna reprezentacija, nego čak i u značajnijem obujmu kad se radi o Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dok u viziji vodstva HNS-a publika očito predstavlja nepotrebnu kulisu, mi u nogometu bez publike ne vidimo smisao.

Poznato je da na razini nogometne sezone više gledatelja bude na Poljudu nego na svim ostalim stadionima zajedno, a kad već našu publiku nisu uspjeli potjerati svojom politikom, sad su se odlučili na zabrane.

Prazan sjever danas ili možda već u idućoj prigodi i cijeli stadion u derbiju s Dinamom, nama ni u kakvom slučaju željeni scenariji koji su gotovo svima očiti već mjesecima.

Stoga još jednom naglašavamo da smo nedvosmisleno protiv ikakve vrste nasilja, no dok god se Savez bude bavio posljedicama, a ne uzrocima, rezultat će biti srozavanje kvalitete nogometa i prazni stadioni. Umjesto da priznaju svoj neuspjeh i odstupe, vodstvo Saveza nastavlja privatizirati nogomet i uzimati ga onima zbog kojih se i igra.'