BLIŽI SE...

Hajduk i dalje stopostotan; preokret Dinama i nepogrešivi Sammir

08.02.2017 u 19:12

Bionic
Reading

Bliži se nastavak sezone MAXtv Prve lige. Dinamo i Hajduk su u srijedu slavili u svojim pripremnim utakmicama

Igrači hrvatskog nogometnog prvaka Dinama u svom su pretposljednjem dvoboju na pripremama pred proljetni nastavak prvenstva u Turskoj svladali su makedonski Sileks sa 4:1. Nakon što je Sileks poveo golom Nedeljkovića (33), Dinamo je preokrenuo rezultat preko Ćorića (36), Hodžića (53), Olma (88) i Sammira (90).

Prije povratka u Hrvatsku Dinamo će u Turskoj odigrati još jedan susret, već u četvrtak protiv imenjaka iz bjeloruskog Bresta.

MAXtv Prva liga nastavlja se sljedećeg vikenda, a Dinamo će u subotu 18. veljače ugostiti Slaven Belupo.

'Zadovoljan sam pobjedom. Drugo poluvrijeme smo bili bolji nego u prvom dijelu, zabili smo u nastavku tri gola i pogodili dvije stative. Zadovoljan sam ishodom jer su duge pripreme i našim igračima nije lako. Svi su se trudili. Bilo je grešaka, ali s obzirom na sve mogu reći da sam zadovoljan', rekao je trener Dinama Ivajlo Petev te se osvrnuo na Sammira:

'Sammir se dobro pripremio fizički, a o nogometu ni ne treba pričati, to svi znamo. Dokazao je da je spreman i kad je tek na 40-50 posto. Vidjeli smo svi da nije pogriješio niti jedno dodavanje, zabio je sjajan gol i mislim da je spreman.'

Četiri od četiri pobjede ostvario je Hajduk tijekom aktualnih priprema, posljednju danas na stadionu Hrvatskih vitezova s kombiniranom momčadi protiv drugoligaša Dugopolja. Slavili su Bijeli rezultatom 2:0 golovima Ahmeda Saida Saida i Ante Ercega te uspješno zaključili zimsko pripremno razdoblje.

Zadovoljan je i nakon ove mogao biti i trener Hajduka Joan Carrillo:

'Sretan sam zbog pobjede, ali ova utakmica ne donosi tri boda. Prije svega zadovoljan sam konstantnim napretkom svoje momčadi. Na pripremama u Turskoj igrači su poboljšali brojne stvari u igre i prije svega napredovali u mnogo elemenata na fizičkom i na taktičkom planu. Imamo još jedan desetak dana rada i treninga do prve prvenstvene utakmice. Uvjeren sam da će momčad biti spremna za nastavak sezone, odnosno za nas najvažniju utakmicu, a to ona protiv Splita pa nakon nje svaka sljedeća.'

NK Dugopolje - NK Hajduk 0:2