SPASIO IH OD TORCIDE

Hajduk i dalje gluh na potraživanja Sliškovića

09.03.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Svjedočenjem tužitelja Blaža Sliškovića održano je drugo ročište u sporu u kojem potražuje gotovo dva milijuna kuna od Hajduka

Bivši trener Hajduka Slišković je u svom iskazu rekao da su ga pozvali tadašnji čelnici Hajduka, Branko Grgić i Igor Štimac, da preuze Hajduk koji u to vrijeme loše stajao - bio je četvrti-peti na tablici. Pored toga, na klub su vršeni pritisci navijača i općenito je bila vrlo loša situacija.

Slišković je otkrio da su mu čelnici kluba rekli da ga dovode kao ljubimca Torcide da bi se stanje primirilo, što se ubrzo pokazalo kao dobar potez jer je Hajduk vrlo brzo zasjeo na prvo mjesto. No nakon neodlučenog ishoda derbija protiv Rijeke 10. travnja 2005. godine, predsjednik Grgić pozvao ga je u klub i uručio mu otkaz.

Slišković tvrdi da je na sastanku, na kojem su uz Grgića i njega bili i Fiorentini i Štimac, dogovoreno da mu se isplati 150.000 eura odštete, što u Hajduku negiraju. Hajduk danas tvrdi da je Slikškoviću uručen otkaz zbog nemogućnosti ishodovanja valjane trenerske licence, što je bila prepreka nastavku suradnje.

Zakazano je novo ročište za početak svibnja, kada bi se na sudu trebali pojaviti Branko Grgić, Fredi Fiorentini i Igor Štimac, koji bi trebali pojasniti što se tada događalo i je li dogovorena odšeta ili ne.