portugalac pred poljudom

Hajduk dovodi zvučno pojačanje, a Torcidu će posebno veseliti i podatak da je 2019. godine srušio Dinamo

26.01.2022 u 18:23

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u utorak su odradili posljednju provjeru pred početak drugog dijela HR Prve lige, a čini se da bi trener Valdas Dambrauskas u sljedećim danima mogao opet preslagivati momčad, jer portugalski mediji najavljuju transfer Francisca Reisa Ferreire, poznatijeg kao Ferro

Portugalac Francisco Reis Ferreira, ili kako mu tepaju, Ferro, 24-godišnji stoper, pred vratima je Hajduka. Tako barem pišu portugalski mediji.

Portugalski novinari pišu kako je veći dio detalja ugovora dogovoren, a ostaje još vidjeti kakvu će plaću imati Portugalac i pod kojim bi uvjetima stigao na posudbu.

Ferro, koji prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura, zadnjih se je tjedana već spominjao u kontekstu dolaska u Hrvatski Telekom Prvu ligu. A Ferro je bio velika želja Osijekova trenera Nenada Bjelice. No, bivši Dinamov trener, koji ga je 'upoznao' kada je s Modrima igrao u osmini finala Europske lige u ožujku 2019. godine, a upravo je Ferro zabio gol koji je Bjeličinu tadašnju momčad gurnuo prema izlaznim vratima tog natjecanja.

'Ferro se okrenuo drugim opcijama. Ima ponude iz Nizozemske, Portugala i Italije, a u priču se upleo i Hajduk! Što se nas tiče, okrećemo se drugim rješenjima', objasnio je prije par dana Bjelica.

Nakon što su se pregovori odužili izgledalo je kako portugalski stoper neće doći ni u Hajduk, ali Portugalci sada pišu kako bi se mogao priključiti još jednom bivšem igraču Benfice u Splitu, Filipu Krovinoviću.

Benfici je u interesu posuditi ga Hajduku, jer u zadnjih godinu i pol Ferro je odigrao tek 12 utakmica, devet za Benficu i tri za Valenciju.