AUSTRALSKI STOPER

Hajduk dovodi Ljubu Miličevića

07.06.2011 u 20:32

Bionic
Reading

Australac hrvatskih korijena te član 'soceroosa' Ljubo Miličević pregovara s Hajdukom i, po svemu sudeći, pojačat će 'bile' pred početak nove sezone

U Hajduku su naumili dovesti Australca hrvatskih korijena na mjestu stopera, a navijači su se ponadali da bi to mogao biti Josip Šimunić. Međutim, ispostavilo se da je informacija bila točna, no da je riječ o članu australske, a ne hrvatske reprezentacije, i to o Ljubi Miličeviću koji je raskinuo ugovor s Newcastle Jetsima.

Miličeviću je 30 godina, a u Europi je nastupao od 2001. do 2007. godine kada je nosio dres švicarskih klubova Züricha, Basela, Thuna i Young Boysa. Visok je 193 centimetra i upisao je šest nastupa za Australiju.

Miličević je, navodno, viđen u Splitu, gdje se sastao s čelnicima Hajduka, tako da je prvi kontakt uspostavljen. O ishodu pregovora zavisit će i mogući angažman Josipa Šimunića, no taj se čini sve dalje od Poljuda, baš kao i Maksimira, prije svega zbog financijskih razloga.

Šimunić je uoči puta na kratki obiteljski odmor u Australiju najavio da u sljedećih desetak dana ne treba očekivati nikakve vijesti, a u Hajduku očito nisu željeli čekati pa su posegnuli za rezervnom varijantom, Miličevićem koji je i lani bio u kombinacijama.