senzacija na poljudu

Hajduk dovodi fantastično pojačanje; više nema izgovora za neuspjeh, ovo je igrač s kojim Bili ove sezone moraju napasti titulu

19.07.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Dugo je Hajduk u tajnosti radio na transferu koji će zakuhati konkurenciju u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Da, na Poljud već ovog tjedna stiže igrač koji čini razliku i s kojim bi Hajduk postao još konkurentniji u borbi za naslov prvaka koji u Splitu čekaju od 2005. godine

Već se neko vrijeme šuškalo o tome da Hajduk radi na velikom transferu, no sve je bilo obavijeno velom tajne, do konkretnih informacija nije se moglo doći. Glasine su se širile, 'ispadala' su svakakva imena, kako domaća, tako i strana, ali sve do prije nekoliko dana sve je bilo tek na razini trača.

Bili su još ranije osigurali ostanak dvojice važnih pojedinaca - Marko Livaja i Lovre Kalinić ostali su na Poljudu, a stigli su mađarski reprezentativac Gergo Lovrencsics te Slovenac Jan Mlakar.

No čekao se onaj pravi, klasni veznjak koji će povezati redove Hajduka u novoj sezoni. I onda - bomba! Hajduk je praktički sve dogovorio i na Poljud tijekom ovog tjedna stiže Filip Krovinović (25)!

Kako doznaju 24 sata, Filip Krovinović još je ranije bio u kombinacijama za dolazak u Hajduk, a sada se sve poklopilo. Krovinović je ponikao u Zagrebu, iz kojeg je 2015. godine otišao u portugalski Rio Ave, da bi 2017. godine potpisao za Benficu koja ga je posljednje dvije sezone slala na posudbe u engleske drugoligaše. Prvo je bio kod Slavena Bilića u West Bromwich Albionu, a prošlu sezonu odradio je u redovima Nottingham Foresta.

Želio je Krovinović doći, zato Hajduk ovog ljeta još nije kupovao ofenzivnog veznjaka njegova tipa. Stvar je požurio incident u prijateljskoj utakmici Benfice i Covilhe, kad je hrvatski nogometaš ostao jedina neiskorištena zamjena pa treneru Jorgeu Jesusu poručio da je 'ku*vin sin' i da je 'mogao ostati kod kuće, a ne dolaziti na utakmicu'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +6
Lokomotiva - Hajduk, 1. kolo HT Prve lige, 2021./22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon tog sukoba bilo je jasno da za njega u Benfici više nema mjesta te je Hajduk spremno uletio. Krovinovića samo detalji dijele od potpisa za Bile. Ne ispriječi li se nešto u posljednji čas, Hajduk bi trebao dobiti veliko pojačanje u borbi za trofeje i napadu na skupine Konferencijske lige.

Pitanje je samo hoće li Filip Krovinović prvo doći na posudbu ili će ga Hajduk odmah otkupiti od Benfice. To je ustvari najmanji problem, glavno je da na Poljud stiže još jedno zvučno pojačanje i Hajduk više nema izgovora za neuspjeh, ovo je igrač s kojim Bili ove sezone moraju napasti titulu.

Lokomotiva - Hajduk 2:2, 1. kolo HT Prve lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal