RIJEKA NA POLJUDU

Hajduk domišljatom objavom pozvao navijače na Jadranski derbi. Teško je nakon ovoga ostati u toplom domu

05.02.2023 u 10:24

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 17.30 sati igraju protiv Rijeke na Poljudu u okviru 20. kola SuperSport HNL (MAXSport 1, MAXtv).

Bijeli u Jadranski derbi ulaze nakon teškog poraza kojeg su doživjeli prošlog vikenda na Aldo Drosini. Istra 1961 u nedjelju je svladala Hajduk rezultatom 3:0 te ga zadržala na 38 osvojenih bodova u 19 odigranih utakmica. U dvoboju s Rijekom momčad Ivana Leke tražit će drugu pobjedu u nastavku sezone nakon što je prvu upisala na Poljudu protiv Šibenika.

Rijeku je drugi dio sezone poveo novi trener Sergej Jakirović, a njegova momčad upisala je remi u Osijeku te pobjedu protiv Šibenika na Šubićevcu u prošlom kolu. Momčad s Rujevice trenutno zauzima osmu poziciju na tablici s osvojenih 19 bodova u 19 odigranih kola.

Hajduk je slavio u oba Jadranska derbija odigrana u ovoj sezoni. Prvi put sredinom rujna na Poljudu je bilo 2:0, u prethodno odgođenoj utakmici 2. kola. Drugi put Hajduk je slavio u listopadu na Rujevici rezultatom 1:0.

U odnosu na prošlu utakmicu trener Leko će na raspolaganju imati Chidozieja Awaziema koji je utakmicu u Puli morao preskočiti zbog tri žuta kartona.

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina, pomagat će mu Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline i Jerko Crnčić iz Vrboveca, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova, a asistent VAR suca Marjan Tomas iz Vladislavaca.

Kako u cijeloj Hrvatskoj vlada jako nevrijeme izraženo snažnim udarima vjetra, u Dalmaciji bure, tako su Splićani svoje navijače motivirali objavom na društvenim mrežama. Citirali su stihove pjesme Daleka obala i stavili nekoliko fotografija nakon kojih je sigurno da vremenske neprilike neće biti prepreka vojsci navijača Bilih da dođu na Poljud:

'Vjetar se diže i ruši na mene, ja njegovu namjeru znam. On želi isprobati snagu, na mene obrušava svu svoju moć. Al' ja sam krenuo tamo gdje želim I tamo gdje želim ću sigurno doć.

Vidimo se sutra na Poljudu!', poručili su iz Hajduka navijačima. 

Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>