PALA LOKOMOTIVA

Hajduk dominantno protutnjao Maksimirom

22.02.2014 u 19:37

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka uvjerljivom igrom pobijedili su Lokomotivu na Maksimiru u derbiju 23. kola MAXtv Prve lige. Igrači trenera Tudora u potpunosti su nadigrali domaće 'lokose' i zasluženo se u Split vraćaju s punim plijenom

Iako je prema prvenstvenoj tablici to trebao biti neizvjestan derbi, nogometaši Hajduka lakoćom su 'protutnjali' Maksimirom i pobijedili Lokomotivu 2:0. I dok se još u uvodnih nekoliko minuta momčad trenera Tomislava Ivkovića držala i izgledala kao ozbiljna momčad, ubrzo je Hajduk uspostavio kontrolu utakmice i do kraja susreta bio bolji suparnik.

Lokomotiva - Hajduk 0:1; Andrijašević u 19. minuti


Prvu pravu priliku vidjeli smo u 11. minuti, kada je Anton Maglica s otprilike dva metra u iznimno izglednoj prilici glavom pucao pored vratnice. Bolja igra Hajduka je nagrađena u 19. minuti kada je Andrijašević, nakon još jednog ubacivanja, pomalo iz kosa poslao loptu u Zelenikin gol. Do kraja prvog poluvremena je Hajduk nastavio dominirati, a Kouassi je u 35. minuti imao još jednu izglednu priliku.

Nastavak utakmice donio je istu sliku. Hajduk je dominirao, 'lokosi' su se branili. Samo nekoliko minuta nakon što je počelo drugo poluvrijeme, Andrijašević imao novu dobru priliku, ali je njegov udarac s otprilike pet metara Zalenika atraktivno obranio. U 59. minuti je Maglica postigao i drugi pogodak na utakmici nakon akcije koja kao da je oslikavala do tada viđeno na travnjaku.

Lokomotiva - Hajduk 0:2; Maglica u 59'


Bradarić je s centra dodao loptu prema Maglici koji je bio potpuno sam na širokom prostoru i neometan došao do ruba Lokomotivinog šesnaesterca odakle je naciljao i pogodio lijevu stranu Zelenikina gola. Zadovoljni rezultatom, igrači Hajduka su nakon toga počeli utakmicu mirno privoditi kraju.