Veliki transfer

Rijeka samo nekoliko dana uoči početka nove sezone HT Prve lige prodala jednu od najvećih zvijezda koja postaje treći najveći transfer na Rujevici

15.07.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Stjepan Lončar odlazi u Ferencvaroš u trećem najvećem transferu u povijesti Rijeke

Rijeka je tek nekoliko dana prije početka nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige prodala svojeg ponajboljeg i najskupljeg igrača. Prema izvornima bliskim klubu s Rujevice, Stjepan Lončar bi karijeru trebao nastaviti u mađarskom Ferencvarošu.

Lončar je u Rijeku stigao na ljeto 2018. godine iz Širokog Brijega. Od tada je za momčad s Rujevice odigrao 114 utakmica i zabio 12 golova. Kada je dolazio vrijednost mu je bila oko 450.000 eura, a sada bi trebao otići za desetak puta veći iznos.

RIjeka bi od Ferencvaroša trebala dobiti oko četiri milijuna eura, a taj iznos bi s bonusima mogao narasti i na preko pet milijuna eura. CIjeli bi posao trebao biti završen do kraja tjedna, a Lončar bi tako postao treći najveći izlazni transfer Rijeke nakon Kramarića koji je otišao u Leicester za devet milijuna eura i Bradarića kojega je Cagliari platio 5.9 milijuna eura.

Rijeka novu sezonu HT Prve lige počinje u subotu, 17. srpnja, a protivnik na Rujevici joj je Gorica. Prošlu sezonu Riječani su završili na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 61 bodom, bodom više od četvrtog Hajduka, te 16 manje od drugoplasiranog Osijeka. Prvi je bio Dinamo s 85 osvojenih bodova.ž

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.