PROMJENE NA POPISU

Gvardiolova ozljeda otvorila vrata Belji, iako je on zapravo zamjena za Livaju

10.06.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Nakon što je zbog ozljede trbušnog zida Joško Gvardiol otpao iz kombinacija za završni turnir Lige nacija, Zlatko Dalić je na listu putnika za Nizozemsku dodao napadača Diona Drena Belju.

Nakon što je Gvardiol otpao zbog ozljede, otvorila se mogućnost pozivanja zamjenskog igrača koju je izbornik Zlatko Dalić iskoristio kako bi na listu igrača dodao Belju koji je od prvog dana priprema s A reprezentacijom u Rijeci.

Rok za prijavu igrača za završni turnir Lige nacija bio je do ponoći 5. lipnja, a nakon toga promjene su moguće do početka prve utakmice, ali jedino zbog ozljeda i bolesti.

Nakon što se Gvardiol ozlijedio, Hrvatski nogometni savez poslao je u UEFA-u medicinsku dokumentaciju, nakon čega je krovna nogometna organizacija Starog kontinenta prihvatila Beljinu prijavu.

Podsjetimo, Gvardiol će propustiti završni turnir Lige nacija zbog ozljede trbušnog zida. Leipzigov branič je stigao na okupljanje s ozljedom trbušnog zida te je protekle dane proveo na intenzivnim terapijama.

Zdravstvena služba hrvatske reprezentacije ustanovila je kako, usprkos Joškovim naporima i tretmanu, reprezentativni branič ne može biti spreman i konkurirati za predstojeće susrete Lige nacija. Stoga će Gvardiol napustiti okupljanje reprezentacije te s klubom dogovoriti nastavak liječenja.

Težak je to udarac za brončne s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Katru gdje je Gvardiol bio jedan od naših najboljih igrača, te jedno od otkrića Svjetskog prvenstva izazvavši veliki interes vodećih svjetskih klubova.

Brončani iz Katra, ipak će na završnom turniru Lige nacija imati igrača manje. Kako Marko Livaja nije napustio kamp Vatrenih zbog ozljede, Dalić će na dispoziciji imati 22 igrača.

Hrvatska reprezentacija će u polufinalu Lige nacija 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu odmjeriti snage protiv Nizozemske, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istog će dana u Enschedeu biti susret za treće mjesto.

Inače, ova Dalićeva odluka izazvat će i stanovite promjene u sastavu U-21 reprezentacije, koja je očekivala Belju za predstojeće Europsko prvenstvo.