KRAMARIĆ I SOSA

Hrvatski bundesligaši uoči Nizozemaca: Jedan detalj govori koliko smo motivirani

10.06.2023 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se i dalje u Rijeci za završnicu Lige nacija. S novinarima su se u subotu družili bundesligaški igrači Andrej Kramarić i Borna Sosa

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će u polufinalu Lige nacija 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu odmjeriti snage protiv Nizozemske, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istog će dana u Enschedeu biti susret za treće mjesto.

'Moram reći da sjajno treniramo, sad to treba prebaciti na utakmicu. Svjesni smo što nas čeka, Nizozemska je fenomenalna ekipa i neće biti lako, ali spremni smo. Sve je moguće i dat ćemo maksimum. Nadamo se lijepom rezultatu', kazao je Kramarić.

Iza napadača Hoffenheima dramatična je sezona u kojoj je njegov klub lovio bundesligaški spas i na koncu ga ulovio, upravo na krilima hrvatskog napadača. Kramarić je zabio 12 golova pri čemu sedam u završnici prvenstva.

'Osjećam se super. Kao da sezona nije ni završila. Energija na treninzima je na visokoj razini, što je začuđujuće jer je kraj sezone. Međutim, to je dokaz koliko smo motivirani', istaknuo je.

Osvrnuo se i na prvog hrvatskog suparnika, Nizozemsku.

'Nizozemci imaju odličnu momčad, međutim svjesni smo svoje snage što smo potvrdili zadnjih pet, šest godina. Ako budemo na razini na kojoj smo znali biti, od nas se mogu očekivati velike stvari. Nizozemci zaslužuju poštovanje, ali možemo ih pobijediti', smatra Kramarić.

Na konferenciji za novinare bio je i branič Stuttgarta Borna Sosa.

'Andrej je sve objasnio. Svi se nadamo da će na kraju biti pozitivno. Velika je stvar i doći na završni turnir. U svakom slučaju imamo snagu i želju', kazao je Sosa dodavši kako se fizički dobro osjeća premda je kraj sezone.

  • +8
Trening hrvatske nogometne reprezentacije (petak, 9. lipnja) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Nije prvi put da dolazimo na okupljanje reprezentaciju nakon sezone. To je postao standard', kazao je.

Dodao je kako ovakve utakmice odlučuju mali detalji.

'Na Svjetskom prvenstvu je svaka bila takva, a i ova će vjerojatno biti slična. Bitno je ostati hladne glave i da zabijemo šanse koje ćemo imati.'

Prokomentirao je i moguće suparnike u finalu, ako 'Vatreni' preskoče 'Oranje'.

'Ja bih, osobno, igrao s Italijom jer smo sa Španjolcima igrali puno utakmica u zadnje vrijeme', poručio je Sosa.