TURNIR OVOG PONEDJELJKA

Gvardiol i Sosa na asfaltu: Razbit ćemo uobičajenu nogometnu svakodnevicu

04.09.2023 u 07:50

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 4. rujna Hrvatski nogometni savez (HNS) organizirat će u Zagrebu cjelodnevni događaj za navijače, a vrhunac kojeg će biti okršaj hrvatskih reprezentativaca u uličnom nogometu, nakon kojeg će uslijediti i druženje najvećih zvijezda hrvatskog nogometa s navijačima.

Na glavnom parkiralištu zagrebačkog trgovačkog centra City Center one West, HNS će organizirati 'Vatreni ponedjeljak', nogometni festival u kojem će sudjelovati i cijela hrvatska A reprezentacija, koja će se tog dana okupiti u Zagrebu uoči nastavka kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine.

Središnji događaj Vatrenog ponedjeljka bit će turnir 'Street football powered by PSK', u kojem će tijekom poslijepodnevnih sati sudjelovati hrvatski reprezentativci i u kojem će, kroz atraktivni format '3 na 3' najbolji hrvatski nogometaši pokazati svoje vještine na malom prostoru.

Bit će to jedinstvena prilika u novom okruženju i na malom terenu vidjeti majstore kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Joško Gvardiol, Ivan Perišić i ostale zvijezde Vatrenih.

'Jako se radujem ovom turniru jer ćemo malo razbiti uobičajenu nogometnu svakodnevicu i okušati se u potpuno drugačijem formatu. Baš me zanima vidjeti kako se tko snalazi u uličnom nogometu i siguran sam da će svi 'gristi' kako bi na kraju pobijedili', poručio je za HNS najskuplji branič svijeta i zvijezda Manchester Cityja, Joško Gvardiol.

'Drago mi je da nas prvi dan okupljanja čeka ovakav zabavan turnir koji će nas, uvjeren sam, vratiti u dane naših početaka kad smo na školskim igralištima i malim terenima po cijele dane uživali u nogometu i nadmetali se s vršnjacima. Siguran sam da ćemo imati što pokazati i danas kad nam je nogomet profesija, a poznavajući cijelu ekipu, utakmice sigurno neće biti revijalnog karaktera, ha, ha, ha', dodao je branič Vatrenih i novopečeni prvotimac Ajaxa Borna Sosa.

Uz ovu nogometnu reviju, za ljubitelje nogometa je u okviru Vatrenog ponedjeljka pripremljen cjelodnevni program (10:00 - 21:00 sat) koji uključuje brojne sadržaje i događaje, kao i razne igre namijenjene najmlađima.

U uličnom nogometu sudjelovat će i hrvatske nogometne reprezentativke koje će nastupiti oko 15:00 sati. Dolazak Vatrenih predviđen je u 17 sati, prve utakmice počinju oko 18 sati, a turnir će trajati do 20 sati kad će pet zvijezda Vatrenih - Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković - potpisivati kupljene artikle u trgovini Sport Vision u City Centeru one West.

U okviru aktivnosti sportsko-zdravstvene platforme Pokaži srce, posjetitelji će kroz ovu javno zdravstvenu akciju, tijekom cijelog radnog dana, od 10 do 21 sat imati priliku besplatno obaviti medicinske pretrage važne za zdravlje i zdravo bavljenje sportom - klinički pregled liječnika s auskultacijom uz mjerenje tlaka i pulsa, uz osobnu i obiteljsku anamnezu, pregled glave, vrata, trupa i ekstremiteta, fizikalni pregled pluća srca i trbušnih organa, kompletna antropometrijska mjerenja - visina, težina, 12-kanalni elektrokardiogram (EKG), spirometrija, mjerenje glukoze, mjerenje tjelesne kompozicije analitičkom vagom, fizioterapijska procjena, nutricionističko savjetovanje, dijagnostički ultrazvuk na kojem će specijalisti kardiolozi i radiolozi pokazivati i govoriti o važnosti ultrazvuka srca i ultrazvuka mišićno-koštanog sustava kod sportaša i građana, te pregled vida te se savjetovati s nutricionistima, fizioterapeutima i liječnicima specijalistima sportske medicine.

Oni najbrži i najspretniji, uz predočenje iskaznice ili potvrde članstva u sportskom klubu, imaju priliku osvojiti kupon za besplatni zdravstveni pregled sportaša te ostvariti druge pogodnosti u poliklinici Vaš Pregled, kao jednom od partnera projekta Pokaži srce.

Hrvatsku reprezentaciju u petak, 8. rujna u Rijeci očekuje susret protiv Latvije, a tri dana kasnije Vatreni će gostovati u Armeniji.

Na ljestvici skupine D vodi Turska s devet bodova iz četiri utakmice, Armenija je druga sa šest bodova iz tri susreta, dok Hrvatska na trećem mjestu ima četiri boda iz dva susreta. Slijede Wales sa četiri boda iz četiri dvoboja, te Latvija bez bodova.