MOŽE LI LOŠIJE?

Gvardiol i Kovačić igrali u utakmici u kojoj je Guardiola upisao dva negativna rekorda

07.12.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Nogometaši Aston Ville zasluženo su pred svojim navijačima svladali Manchester City 1-0 u ogledu 15. kola engleske Premier ligi, a trener gostiju Pep Guardiola promijenio je osobne knjige negativnih rekorda

Jedini pogodak na utakmici postigao je Jamajčanin Leon Bailey u 74. minuti, a bila je to još jedna bezidejna utakmica Cityja. Koliko bezidejna?

Prvaci su imali samo dva udarca prema golu, što je najmanje koliko je ikada zabilježila neka momčad koju je vodio Guardiola u Ligama petice u njegovih 535 utakmica. Isto tako Villa je imala 22 pokušaja, što je opet najveći broj udaraca s kojim se suočila momčad španjolskog stručnjaka.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Manchester City, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 68. minuti.

City je lošoj formi posljednjih tjedana i nije uspio pobijediti u posljednje četiri utakmice. Poraz od Ville uslijedio je nakon remija s Chelseajem, Liverpoolom i Tottenhamom te ih je ostavio šest bodova iza vodećeg Arsenala. Također sada zaostaju dva boda za četvrtoplasiranom Villom, koja ih je preskočila na tablici.