FRANCUZI U BEOGRADU

Guy Forget: Bojim se srpskih idiota!

29.10.2010 u 15:09

Bionic
Reading

Finale Davis Cupa sve je bliže, a francuski izbornik Guy Forget koristi prigodu da dodatno zapali atmosferu uoči susreta sa Srbijom. Izjava da će na tribinama biti i srpskih idiota sigurno neće dobro 'sjesti' navijačima u beogradskoj Areni

Guy Forget bio je velik tenisač, a i sad kao izbornik francuske Davis Cup reprezentacije bilježi ne baš male uspjehe. Finale jednog od najstarijih i najcjenjenijih natjecanja na svijetu svakako je doseg kakvim se malo tko može pohvaliti. No uoči meča Francuza sa Srbijom u Beogradu slavni Francuz se malo zaigrao s izjavama i namjerno ili slučajno izvrijeđao domaće navijače.

'Atmosfera u Beogradu bit će izuzetno neprijateljska, moguće je da bude i nekih loših iznenađenja. Već smo u više slučajeva vidjeli što se događa na sportskim borilištima kada na tribinama imate srpske navijače, a među njima nekoliko desetina idiota koji su u stanju svašta učiniti', dio je izjave kojom Forget najavljuje put u srpsku prijestolnicu.

Jasno, ciljao je na velike nerede tijekom nedavne gay parade u Beogradu i divljanje huligana u Genovi, zbog čega nije održana kvalifikacijska utakmica Italija i Srbije za Euro 2012. U oba slučaja srpski su mediji kao krivce označili nogometne huligane i Forget je očito iskoristio tu činjenicu za 'zagrijavanje'. Finale Davisova kupa na rasporedu je od 3. do 5. prosinca, a igrat će se u beogradskoj Areni pred 18.000 gledatelja.