(NE) POŠTENO

Guraš suca? Eto ti 11 utakmica i 9.000 eura kazne!

18.08.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Engin Baytar je u pobjedi svog Galatasaraya protiv Fenerbahçea (3:2) isključen u 65. minuti utakmice, nakon što je preburno reagirao kod izjendačujućeg pogotka Fenera. Baytar je odgurnuo suca Çakıra, sudionika Eura 2012.

Disciplinska komisija Turskog nogometnog saveza (PFDK) kaznila je veznjaka Galatasaraya, Engina Baytara, s 11 utakmica suspenzije zbog guranja suca Cüneyta Çakıra u utakmici superkupa.

Baytar (29) je u pobjedi svog Galatasaraya protiv mrskog rivala Fenerbahçea (3:2) isključen u 65. minuti utakmice, nakon što je preburno reagirao kod izjendačujućeg pogotka Fenera. Baytar je odgurnuo turskog suca Çakıra, sudionika ovoljetnog Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Uz suspenziju, Baytar je dobio i novčanu kaznu za platiti u iznosu od devet tisuća eura. Klub se djelomično miri s kaznom.

'Novčanu sankciju razumijemo, ali 11 utakmica suspenzije je ipak previše. Žalit ćemo se arbitražnom sudu na ovu odluku', rekao je menadžer Galatasaraya Abdurehim Albayrak.

Recimo i da su oba kluba zaradila novčane kazne zbog ispada svojih navijača, koji su prekinuli utakmicu superkupa u nekoliko navrata paljenjem baklji i bacanjem pirotehničkih sredstava na travnjak.