KADETI GLEDAJU VISOKO

Gudelj uoči Rusa: Nema filozofije, idemo pobijediti

08.05.2013 u 11:19

Bionic
Reading

Eventualna pobjeda u sudaru s Hrvatskom Rusiji bi širom odškrinula vrata polufinala. Hrvati nakon remija s Italijom, s druge strane, nikako ne smiju izgubiti

Dvoboj Rusa s Ukrajincima bio je uistinu neobičan. Ukrajina je imala nadmoć u prvom poluvremenu i imala nekoliko dobrih prilika. No na početku drugog dijela za Ruse je iz slobodnog udarca poentirao Hodžanijazov i utakmica je završila 3:0 pobjedom Rusije.

'Jako smo sretni. Imali smo problema uoči turnira, ali igrači koji su dobili priliku sjajno su je iskoristili i zadovoljan sam zbog njih. Prekidi su na ovakvim turnirima ključni dio igre. Ipak, moramo popraviti defenzivnu igru s kojom smo imali problema u prvom poluvremenu utakmice s Ukrajinom,' kaže izbornik Rusije Dmitrij Homuha.

Rusi će danas biti jači za veznjaka Barinova, koji je odradio kartone, a nakon startne pobjede ostali su čvrsto na zemlji.

Kladite se pametno

Sve najave utakmica, prognoze te usporedbe tečajeva možete pronaći na portalu Dvoznak.com

'Nema nikakve euforije, zato i postoje treneri kako bi igračima objasnili da su napravili tek prvi korak. Prije turnira izgubili smo cijelu kičmu, stopera, dva veznjaka i prvu špicu. No ipak smo pronašli način da zabijemo tri pogotka,' zaključuje Homuha.

Hrvatska je protiv Italije odigrala solidnu utakmicu. Momčadski to ne izgleda sjajno, ali individualno Hrvati imaju veliku kvalitetu. Roguljić, Halilović, Bašić i Brodić, četvorka iz ofenzive, u situacijama jedan na jedan mogu proći svakog suparnika. To su uspješno radili protiv Talijana, no dvoboj je završio 0:0. Imala je Hrvatska nekoliko zicera koje nije iskoristila i zato joj protiv Rusije treba pobjeda.

'Zaslužili smo pobjedu protiv Italije. Sada moramo biti agresivniji i ofenzivniji. Nemamo što kalkulirati ni odugovlačiti, idemo pobijediti,' naglasio je izbornik Hrvatske Ivan Gudelj.

On nema problema s ozljedama i kartonima pa će protiv Rusije na travnjak izvesti svoj najjači sastav.