teška ozljeda van dijka

Grozne vijesti za sve navijače Liverpoola; za jednog od najvažnijih igrača Kloppove momčadi gotova sezona?

17.10.2020 u 21:57

Bionic
Reading

Nogometaši Evertona i Liverpoola odigrali su u gradskom derbiju 5. kola Engleske lige na Goodison Parku 2:2, pa je Everton i dalje ostao vodeći.

U spektakularnom 'Merseyside' derbiju viđen je sjajan nogomet, četiri gola, pregršt šansi i crveni karton. Everton je u susret ušao kao vodeći sa sve četiri pobjede, a Liverpoolu je ovo bila prva utakmica nakon šokantnog 2:7 poraza kod Aston Ville.

'Redsi' su dvaput vodili preko Manea (3) i Salaha (72), ali se Everton vraćao pogocima Keanea (19) i Dominica Calvert-Lewina (81), koji je tako zabio gol u svakom od dosadašnjih pet susreta prvenstva.

U 90. minuti napadač Evertona Richarlison zaradio je crveni karton zbog grubog starta na Thiagu Alcantari, a dvije minute kasnije Henderson je postigao gol za prvake, koji je poništen nakon odluke VAR-a zbog milimetarskog zaleđa Manea.

Međutim, najgora vijest za trenera 'redsa' Jürgena Kloppa stigla je nakon utakmice. Naime, već u desetoj minuti Virgil van Dijk bio je u jednom duelu s domaćim golmanom Pickfordom, ali mu je noga ostala 'zaglavljena' pri padu.

Iako je teren napustio šepajući, a ne na nosilima, kasniji su pregledi potvrdili da je ipak riječ o težoj ozljedi, što je potvrdio i Klopp.

'Nije dobro, Virgil je odigrao jako puno utakmica zaredom, ali ovu nije mogao nastaviti, ne izgleda dobro', rekao je Klopp nakon utakmice.

A kako javlja BeIN Sports, Van Dijk će pauzirati 7 do 8 mjeseci, jer su mu stradali ligamenti koljena, što znači da bi za za njega sezona mogla biti gotova.

Ne treba posebno naglašavati koliko je Nizozemac važan za 'redse' i koliko će im nedostajati u sezoni u kojoj brane naslov prvaka.