ODLUČILO NAM PROTIVNIKA

Grozan sudački propust: Žalit ćemo se, ali neće nam dati finale

30.01.2016 u 10:07

Bionic
Reading

Iza nas je polufinalni dan rukometnog EP-a u Poljskoj, a osim divovske borbe na parketu je viđen i u prvom trenutku teško primjetan detalj koji je mogao izmijeniti sve

Španjolska je zasluženo izbacila Hrvatsku i u finalu EP-a igrat će protiv Njemačke. Mlada Njemačka pokazala se najugodnijim iznenađenjem prvenstva, no dramu protiv Norveške u svoju su korist riješili branivši se na isteku s jednim igračem previše.

Hafner je pet sekundi prije kraja produžetka zabio za veliko njemačko slavlje, a Norvežani su upropastili 'brzi centar' i tako je utakmica odlučena. Zbog te norveške pogreške na kraju je i ostalo neprimijećeno da se Njemačka zadnje sekunde branila s čovjekom previše na terenu. Unutra su bili i vratar i čovejk s markerom, a još je jedan prerano utrčao s klupe...

Da su suci to primijetili ishod je mogao biti drugačiji. zaustavljeno vrijeme, igrač manje za Njemačku, Norveška vadi svog vratara i ima pet sekundi postavljenog napada s dva igrača više... Svjesni su toga ljutiti Norvežani, ali su i svjesni realne situacije.

'Da je u pitanju neko prvenstvo utakmica bi se možda i ponavljala, ali ovo je natjecanje u kojemu je sutra finale. Žalit ćemo se, ali bolji su izgledi da usred ljeza padne snijeg na Mallorci nego da nam uvaže tu žačbu,' svjestan je izbornik Pettersen.