nikako do nagrade

Griezmann nakon Modrićevog šamara primio još jedan: Sada je drukčije reagirao...

26.12.2018 u 18:38

Bionic
Reading

Antoine Griezmann nadao se da će mu France Football dati Zlatnu loptu i proglasiti ga najboljim nogometašem svijeta, no popularni magazin na kraju ga nije imenovao niti najboljim među Francuzima, već Kyliana Mbappea...

Podsjetimo, francuski 27-godišnji napadač koji je ove godine osvojio Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom, a Europsku ligu i europski Superkup s Atleticom vršio je pritisak na glasače France Footballa da ga proglase najboljim na svijetu u svojem godišnjem izboru, ali nije mu to ništa pomoglo.

  • +4
Antoine Griezmann Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zlatna lopta na kraju je otišla Luki Modriću, a Griezmann je završio treći, iza drugoplasiranog Cristiana Ronalda.

'Kada su mi rekli da nisam ja dobio nagradu nego Modrić imao sam želju ostati sam. Možda je Liga prvaka važnija od Svjetskog prvenstva,' ironično je izjavio pred novinarima Griezmann u Parizu nakon proglašenja najboljeg, nezadovoljan ishodom glasanja.

Zanimljivo, isti magazin dodjeljuje i nagradu za najboljeg francuskog nogometaša godine, a iako je Griezmann završio ispred svojih reprezentativnih kolega u izboru za Zlatnu loptu, nije postao niti francuski igrač godine!

Nagrada je na kraju pripala Kylianu Mbappeu, drugo mjesto Raphaelu Varaneu, a Griezmann je opet bio treći. Ovaj poraz ipak ga je puno manje uvrijedio.

'Nisu pogriješili što su proglasili Mbappea. Imao je sjajnu sezonu, prvak je svijeta, zabija golove, radi razliku i mislim da je zaslužio nagradu,' priznao je španjolskim medijima Antoine Griezmann koji će se teško ponovo približiti Zlatnu lopti tako blizu kao što je u 2018. godini bio...