OD IDUĆEG TJEDNA

Grčkim nogometašima dozlogrdilo i kreću u generalni štrajk

08.12.2015 u 16:34

Bionic
Reading

Grčki nogometaši od idućeg tjedna kreću u štrajk do daljnjega, objavio je u utorak Grčki sindikat profesionalnih nogometaša (PSAP)

Helenski nogometni savez (EPO) i dvije vodeće lige - Super Liga i nogometna liga - nisu ispoštovale dogovor postignut prije dvije godine, a prema kojem se treba stvoriti poseban fond za pomoć nogometašima koji su dobili dopuštenje da odu iz klubova s financijskim problemima, kaže se u priopćenju PSAP-a.

Niki Volos i OFI Crete su prošle sezone izbačeni iz Super lige zbog finacijskih problema, a brojni su nogometaši napuštali klubove u kojima su igrali nakon što im nisu isplaćivane plaće.

'Igrači su prisiljivani do nemogućih granica tolerancije i strpljenja i umorni su od obećanja', dodaje PSAP.

Štrajk će početi s utakmicama trećeg kola grčkog Kupa koje se igraju od 15. do 17. prosinca i nastavit će se sa sljedećim kolom Super Lige i druge lige koje se igra od 19. do 21. prosinca.

'Nema drugog načina da se očuva naša profesionalna, ekonomska, sportska i materijalna egzistencija. Tražimo samo da se aktivira taj fond za pomoć o kojem postoji dogovor. Ne tražimo ništa više od onoga što zaslužujemo', kaže se u priopćenju PSAP-a.