PAO BRANI TITULU

Grčki Dijamant odlučio najljepšu seriju

06.04.2012 u 10:03

Bionic
Reading

Završio je i posljednji četvrtfinalni boj u košarkaškoj Euroligi. Nakon Barcelone, moskovskog CSKA-a i Olympiacosa, na Final Four su se plasirali i košarkaši atenskog Panathinaikosa

U petoj utakmici, pred svojim navijačima, Panathinaikos je sa 86-85 pobijedio Maccabi i dobio seriju sa 3-2. Tako će u Istanbulu, na Final Fouru, u polufinalu igrati CSKA i Panathinaikos, odnosno, Barcelona i Olympiacos.

Dramatične i vrlo kvalitetne su bile sve utakmice serije Panathinaikosa, branitelja naslova prvaka Europe, i telavivskog Maccabija, a na takvom tragu je bio i gostujući trener David Blatt.

'Ne znam, mislim da smo mogli gledati i uživati u jednoj od najboljih seriji utakmica u Euroligi. Sitnice su odlučivale, bilo je krajnje dramatično, ali prvenstveno iznimno kvalitetno. Na kraju dana, ja sam ipak ponosan na svoje košarkaše. Igrali smo odlično, ali kao i naš suparnik. Panathinaikosu želim sve najbolje na Final Fouru, a njihovom treneru Obradoviću od srca čestitam', rekao je Blatt i dodao:

'Jednu stvar više ne želim u karijeri. Ne želim vidjeti Diamantidisa sa suprotne, suparničke strane. Neka ga zatvore u hotelsku sobu, ako budem morao opet igrati protiv njega. Volim ga kao osobu, ali on je izniman košarkaš i mogu reći da nas je on dobio u ovoj seriji. Bio je najkorisniji igrač prošle sezone (MVP), a mogao bi biti i ove.'

Inače, Diamantidis je s 25 poena bio najefikasniji kod Atenjana, a ujedno je bio i najbolji skakač (6) i asistent (3) svoje momčadi. U završnici je njegova mirnoća pri izvođenju slobodnih bacanja bila ključna u završnoj petoj utakmici.

Izvedba i mišljenje ponajboljeg europskog igrača