STVARNO SVAŠTA

Grčki mediji su zaista pretjerali; zbog ovoga sada prozivaju i Zvonimira Bobana

08.11.2017 u 16:07

Bionic
Reading

Bliži se prva utakmica play-offa između Hrvatske i Grčke (četvrtak, 20.45 sati, Maksimir), a naši suparnici teško se mire s nedavnom odlukom Fife te čak prozivaju i Zvonimira Bobana koji je jedan od najbližih suradnika predsjednika Fife Giannija Infantina

U Grčkoj su uvjereni u nekakvu vrstu zavjere odnosno da Fifa gura hrvatsku nogometnu reprezentaciju prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kako drugačije protumačiti napise i nagađanja pojedinih novinara kako je 'prste' u suspenziji najvažnijeg braniča Konstantinosa Manolasa imao Zvonimir Boban.

Podsjećamo Rominog braniča, jednog od ključnih igrača grčke reprezentacije, Disciplinska komisija Fife naknadno je suspendirala zbog namjernog žutog kartona, jer vjeruje da ga je u utakmici protiv Cipra dobio namjerno kako bi se 'očistio' te kaznu odslužio u susretu protiv slabašnog Gibraltara, a prije dodatnih kvalifikacija.

Njegovo odugovlačenje Fifa je smatrala kršenjem fair-playja pa ga je dodatno kaznila i Manolasa neće biti na Maksimiru.

  • +12
Grčka nogometna reprezentacija 2017. Izvor: Reuters / Autor: ALKIS KONSTANTINIDIS

Grčki mediji tu odluku Fife smatraju kao namjerno slabljenje Grčke uoči Hrvatske pa nisu propustili spomenuti kako je Boban postao jedan od najmoćnijih ljudi u Fifi i da bi to sve moglo biti povezano.

Inače, o toj suspenziji nedavno se oglasio i grčki izbornik Michael Skibbe koji je za razliku od novinara prozvao Fifu, ali ne i direktno Bobana.

'Ovo što je FIFA učinila nije pošteno. Međutim, FIFA ponekad donosi 'posebne' odluke, a ovo je jedna takva odluka. Nije mi jasno zašto su ga kaznili. Vodili smo 2-1 protiv Cipra i u takvim situacijama sve momčad na svijetu malo zadržavaju i igrači zbog toga dobiju žuti karton. Tako je i Manolas dobio žuti i nije igrao protiv Gibraltara, a sada ga FIFA četiri tjedna kasnije kažnjava zbog nečega što svi igrači rade', izjavio je Skibbe.

  • +4
Kvalifikacije za SP 2018., Cipar - Grčka Izvor: Reuters / Autor: YIANNIS KOURTOGLOU