VATERPOLO, MI

Grci 'barakudama' poslužili kao predjelo

30.06.2009 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatski su vaterpolisti u Pescaru došli u najjačem sastavu i u prvoj su utakmici pomeli Grke sa čak 14:3. Iako je prva utakmica uvijek najteža, jer ne poznaješ suparnika ni bazen, naša vaterpolska reprezentacija je deklasirala Grke, koji su još i dobro prošli izgubivši sa 11 razlike

U dvoboju 1. kola skupine A mediteranskog turnira u Pescari hrvatski vaterpolisti su svladali Grčku sa 14:3 (1:1, 3:0, 6:0, 4:2).

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Bošković 2, Dobud, Buljubašić 2, Antonijević 1, Karać 2, Bušlje 3, Sukno 1, Barač, Hinić, Obradović 1, Brzica.

GRČKA: Flegkas, Miralis, Papgdokas 2, Kocheilas, Delakas, G. Fountoulis, I Fontoulis, Elmsian, Mitedulis 1, Goukas, Kolomvos, Gianidis.

Našima nije smetala ni upravo nesnošljiva vrućina zatvorenog bazena, budući da se na onome otvorenom još uvijek odvijaju plivačka natjecanja. U upravo nevjerovatnim uvjetima izabranici Ratka Rudića su pobijedili i usput trenirali.

'Zadovoljan sam, malo je bilo problema na početku sve do polovice druge četvtine, kada smo baš bili dobri. Ovom smo pobjedom po meni osigurali prolazak među četiri najbolje momčadi na turniru', kazao je Rudić.

Na turniru 'barakude' očekuju sudari s reprezentacijama Španjolske, Srbije i Italije, koje su također poslale najjače sastave.
U srijedu naši vaterpolisti igraju sa Španjolcima.