RED JE RED

Grazeri u nevjerici: Opet im odbijena žalba kontra 'medvjeda'

08.11.2012 u 17:03

Bionic
Reading

Vodstvo Graza žalilo se na nedavnu pobjedu Medveščaka (6:5) i tražilo ponavljanje gotovo polovice utakmice zbog nepoštivanja pravila. No Ebelova komisija, na užas austrijske momčadi, zaključila je da od svega - nema ništa!

Medveščak je zasluženo pobijedio u Grazu, suci su griješili, no bitne povrede pravila nije bilo, zaključak je Ebelove komisije koja je procjenjivala osnovanost žalbe Graza na pobjedu zagrebačke momčadi prošle nedjelje (6:5). To zapravo znači da su Grazeri i drugi put odbijeni od Ebela; prošle godine žalili su se na jedan od golova Medveščaka, tvrdeći da nije prošao preko crte u njihov gol, nego je prošao sa strane, kroz rupu u mreži. Naravno, nemojte ni sumnjati u to da su se žalili - nakon poraza!

Podsjetimo, Graz se žalio na prisustvo jednog od 'medvjeda' na ledu, iako su tog istog igrača suci ranije isključili. Taj hokejaš je bio Kyle Greentree i na njegovu navodnom kršenju pravila Austrijanci su temeljili svoju žalbu. Ebelova komisija zaključila je i da nema izravnih dokaza o kršenju pravila, štoviše, putem videosnimke je dokazano da Grentree nije sudjelovao u tučnjavi koja se dogodila, zbog čega bi mogao dobiti isključenje bez prava povratka na led, ali i da su svi nadležni organi - griješili. Od sudaca do zapisničkog stola! Na kraju, žalba je odbijena i zbog zahtjeva da se ponovi dio odigrane utakmice, a takva mogućnost uopće ne postoji u pravilniku Ebel lige.

To sve znači da se obistinilo ono što smo i najavljivali: 'medvjedi' ne mogu biti kažnjeni oduzimanjem bodova ili ponavljanjem utakmice zbog tuđe pogreške. Graz je bio organizator utakmice i zapisnički stol koji je radio i vodio utakmicu bio je na neki način njihova briga. Suci su griješili i u pojedinim trenucima se posve gubili, a to je problem Ebel lige koja bi se morala ozbiljnije pozabaviti arbitrima i kvalitetom njihova rada tijekom utakmica. Na kraju, Graz si je sam kriv, i to je nevjerojatno, što njihovi pravnici koji sastavljaju žalbu nemaju pojma o tome da u pravilime ne postoji mogućnost ponavljanja dijela sporne utakmice.

Medveščak je tako i službeno osvojio bodove u Grazu, podigao niz nepobjedivosti na devet utakmica i sad se u miru priprema za nastavak natjecanja i ulazak u zagrebačku Arenu. A Graz? Nesumnjivo su čelnici kluba izrazito nezadovoljni odlukom Ebela; nije to teško zaključiti nakon izjave jednog od glavnih ljudi kluba da bi 'neponavljanje utakmice bila sramota za austrijski hokej'. Sramota ili ne, presuda je donesena i opet u korist 'medvjeda'.