POTVRDA

Gotovo je! Barca ima novog trenera

19.05.2014 u 20:53

Bionic
Reading

Dva dana nakon što je Gerardo Martino napustio klupu Barcelone, katalonski div dobio je novog trenera. Luis Enrique vodit će prvu momčad Barcelone naredne dvije godine!

Luis Enrique tako po treći put dolazi u Barcelonu. Prvi put je stigao kao igrač iz madridskog Reala 1996. godine, 2008. godine došao je kao trener i vodio je Barcelonu B, a sada se vraća na velika vrata kao trener prve momčadi.

44-godišnji stručnjak bio je prvi izbor sportskog direktora Barcelone Andonija Zubizarrete koji je još prije nekoliko tjedana u niz navrata razgovarao s Luisom Enriqueom i to uz dozvolu dosadašnjeg kluba novog trenera Barcelone, Celte iz Viga.

Celta i Barcelona su u dobrim odnosima stoga klub iz Viga nije stvarao nikakve probleme u ovom transferu i vrlo brzo nakon odlaska argentinskog stručnjaka Martina, Barcelona je mogla potvrditi kako ima novog trenera.

Iz kluba je potvrđeno da je uprava prihvatila prijedlog Zubizarrete za postavljanje Enriquea na funkciju prvog trenera, a s njim će biti potpisan dvogodišnji ugovor.

Luis Enrique u dresu Barcelone odigrao je 300 utakmica i postigao 109 pogodaka, a bio je kapetan momčadi od 2002. do 2004. godine. Kao trener još uvijek nema osvojenih trofeja, a osim što je radio u Barceloni B, trenirao je i Romu i Celtu.