novi izazovi

Gospodin u kopačkama i bivši suigrač Igora Bišćana i Luke Modrića kreće u trenersku avanturu; prva stanica mu je jedan od najvećih njemačkih klubova

23.03.2021 u 07:04

Bionic
Reading

Osvajač Lige prvaka s Liverpoolom još 'davne' 2005. godine, kada je dres 'redsa' nosio i naš Igor Bišćan, potom istog trofeja 2014. godine u dresu Reala s Lukom Modrićem, svjetski i dvostruki europski prvak sa Španjolskom, zatim trostruki prvak Njemačke s Bayernom, danas 39-godišnji Xabi Alonso prebacio se u trenerske vode

Jedan od najboljih defenzivnih veznjaka na svijetu, koji je u karijeri igrao za Real Sociedad, Eibar, Liverpool, Real Madrid i Bayern, Xabi Alonso, nakon igračke karijere počeo se baviti trenerskim poslom.

I krenuo je uobičajenim putem, od mlađih kategorija. Prvo u madridskom Realu, potom je preuzeo B momčad Real Sociedada, a sada će priliku u pravom, seniorskom nogometu dobiti u redovima peterostrukog njemačkog prvaka, Borussiji iz Mönchengladbacha.

Otkad se zna da se Marco Rose nakon završetka ove sezone seli na trenersku klupu Borussije Dortmund, Borussia Mönchengladbach traži novog trenera.

U medijima kruži dosta imena, ali Sport Bild ponudio je ekskluzivnu priču prema kojoj će na klupu ovog njemačkog kluba sjesti Xabi Alonso, nekad ugledni nogometaš, a danas još uvijek trener-početnik.

Ono što cijelo priči daje težinu jest da iz kluba apsolutno nije stigao nikakav demantij.