STRELJAŠTVO

Gorša nije uspio, ali Glasnović još može do medalje!

08.08.2016 u 17:15

Bionic
Reading

Za odlične vijesti pobrinuli su se ovog ponedjeljka hrvatski strijelci. Petar Gorša plasirao se u finale discipline zračna puška 10 m kao trećeplasirani, a tamo je ipak osvojio sedmo mjesto i ostao bez medalje. Josip Glasnović je pak bio drugi u kvalifikacijama trapa i nastupit će u finalu...

Za 28-godišnjeg Bjelovarca Goršu ovo je bilo prvo finale u trećem nastupu na olimpijskim igrama, nakon što je u Pekingu 2008. bio 37., a na 2012. u Londonu osvojio 43. mjesto.

Najbolji rezultat kvalifikacija imao je Talijan Niccolo Campriani koji je sa 630,2 krugova postavio novi olimpijski rekord u osnovnom meču. Drugi je u kvalifikacijama sa 629.0 krugova bio Rus Vladimir Maslenikov. Naš je olimpijac bio treći s 628.0 krugova.

Među osmoricom najboljih nije se dobro snašao i osvojio je sedmo mjesto.

No, Hrvatska još može do medalje ovog ponedjeljka. Naime, u kvalifikacijama u disciplini trap Josip Glasnović dugo je držao vodeće mjesto, da bi na kraju završio drugi i prošao među šestoricu najboljih koji će dijeliti medalje u finalu. Pogodio je metu 120 puta iz 125 pokušaja. Giovanni Cernogoraz sa 116 pogodaka nije uspio ući u polufinale i obraniti titulu.

U polufinale, koji je na programu od 20 sati po hrvatskom vremenu, još će nastupiti Egipćanin Ahmed Kamar koji je imao 119 pogodaka u kvalifikacijama, srebrni iz Londona, Talijan Massimo Fabbrizi sa 118 i Čeh David Kostelecky također sa 118 pogodaka.

U polufinalu će sva šestorica strijelaca pucati po 15 puta, najbolja dvojica plasirat će se u finale u kojemu će imati po još 15 hitaca, a treći i četvrti će raspucavati za brončano odličje.