ŠTETA ZA PETRA

Gorša ipak ostao bez olimpijske medalje u Riju!

08.08.2016 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatski strijelac Petar Gorša osvojio je u disciplini zračna pučka 10 metara sedmo mjesto u finalu, što je velika šteta jer je bio treći u kvalifikacijama

Gorša je odličnim pucanjem ostvario treći rezultat kvalifikacija (628.0 krugova) i tako se plasirao u finale jedne od tri svojih disciplina na Igrama u Riju, sa solidnim izgledima uključiti se u borbu za medlaju.

No, tamo nije bio na visini i rano je ispao te se morao zadovoljiti sedmim mjestom.

Za 28-godišnjeg Bjelovarca ovo je prvo finale u trećem nastupu na olimpijskim igrama, nakon što je u Pekingu 2008. bio 37., a na 2012. u Londonu osvojio 43. mjesto. 

Nakon najboljeg rezultata u olimpijskoj karijeri, za Goršu Igre nisu gotove, jer će nastupiti u još dvije discipline u nastavku turnira, 50m puška i 50m trostav.

'Nisam imao stabilnost, puška mi njje bila mirna i to je odlučilo. Šteta, jer sam dobro ušao u finale, a razlike su bile toliko male tijekom cijelog meča da je ovo bilo stvarno interesantno. Mislim da je presudio umor, jer su kvalifacije bile vrlo naporne, pa nisam uspio postići psihološku pripremu dovoljno da pucam bolje od sedmog mjesta. Inače sam na treningu prije Igara pucao čak i 633 kruga, što je bolje od svjetskog rekorda, a to znači da sam ovdje došao u dobroj formi', izjavio je Gorša nakon finala, inače član Dalmacijacementa iz Solina.

'Finale je bio moj cilj i ja sam ga ostvario, ali sada osjećam razočarenje. Finale Olimpijskih igara je neusporedivo jače od Svjetskog prvenstva i bilo kojeg drugog natjecanja jer su uvjeti i atmosfera oko tebe jedinstveni. Sada znam kako je biti u finalu i vjerujem da će mi to koristiti, pogotovo u trostavu. Očekujem finale u trostavu, dok mi ležeći na malom kalibru nije prioritet', dodao je vlasnik prvog hrvatskog muškog streljačkog finala na OI od osamostaljenja Hrvatske.

Zlato je osvojio Talijan Niccolo Campriani sa 206.1 pogodaka u finalu ispred Ukrajinca Serhija Kuliša sa 204.6 i Rusa Vladimira Maslenikova sa 184.2.