europska liga

[FOTO] Manchester United sav bijes iskalio na Betisu, Ivan Rakitić asistirao u pobjedi Seville

09.03.2023 u 23:32

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda na svom su Old Traffordu svladali Betis 4:1 i tako ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u prvim utakmicama osmine finala Europske lige. Ivan Rakitić asistirao je za drugi gol Seville koja je 2:0 pobijedila Fenerbahče na svom stadionu

Na Old Traffordu je golijadu Manchester Uniteda u srazu s Betisom otvorio Marcus Rashford već u 6. minuti. Gosti su u 32. minuti izjednačili preko Ayozea Pereza, da bi u drugom poluvremenu 'crveni vragovi' došli do uvjerljive pobjede zahvaljujući golovima Antonyja (52), Brune Fernandesa (58) i Wouta Weghorsta (82).

Sigurno je da igrači Uniteda nisu zaboravili nedjeljni 7:0 debakl kod Liverpoola, no ovo je bila sjajna utakmica, 'crveni vragovi' su sav bijes i frustracije iskalili na Betisu...

  • +7
Manchester United - Betis, Europska liga, 9.3.2023. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Sevilla je povela golom Joana Jordana u 56. minuti, da bi u 85. minuti bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nesebično u kaznenom prostoru poslužio Erika Lamelu koji je pogodio za konačnih 2:0 i vrijednu pobjedu.

Bez pobjednika je završio dvoboj Šahtara i Feyenoorda, koji je odigran na neutralnom terenu u Varšavi. Ukrajinska momčad pod vodstvom Igora Jovičevića povela je u 79. minuti sretnim golom Jaroslava Rakickog, koji je na ubačaj Sudakova loptu zahvatio leđima, a ona se odbila i u idealnom luku preletjela preko golmana nizozemske momčadi Wellenreuthera.

  • +7
Sevilla - Fenerbahce, Europska liga, 9.3.2023. Izvor: EPA / Autor: JOSE MANUEL VIDAL

Feyenoord je ipak uspio doći do zasluženog izjednačenja u 88. minuti, kad je Ezequiel Bullaude glavom poslao loptu u mrežu.

Za momčad iz Donjecka je od 62. minute zaigrao 24-godišnji Varaždinac Neven Đurasek.

Juventus je u Torinu teško slomio otpor njemačkog Freiburga, a pogodak prednosti 'staroj dami' donio je Angel Di Maria koji je u 53. minuti postigao gol glavom na ubačaj Kostića. Freiburg je u 62. minuti postigao gol preko Hoelera, ali mu je prethodilo igranje rukom njegovog suigrača koji mu je asistirao.

Uzvratne utakmice su na rasporedu za tjedan dana, 16. ožujka.