KUGLOM PROTIV OVISNOSTI

Gordana Malević bolja od Plećaša, Kobešćaka i supruga Rade

21.03.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Martina Zubčić srušila je čunj manje od Plećaša te nadvisila Kobešćaka i Malevića u kuglani Zagreb u Kranjčevićevoj ulici

Sport kao druženje, kao zdrav način života, kao branu ovisnostima, riječima i djelom predstavili su sudionici 8. kuglačkog turnira pod naslovom 'Kuglom protiv pušenja'. To tradicionalno okupljanje potaknuo je bivši trostruki svjetski kuglački prvak Nikola Dragaš, a tu njegovu plemenitu inicijativu poduprli su Kuglački klub Medveščak na čelu s predsjednikom Robertom Sedlarom i Zagrebački kuglački savez. Priredbu u kuglani Zagreb u Kranjčevićevoj ulici vodio je Vojo Šiljak, mlade kuglače u ime gradonačelnika Milana Bandića, pokrovitelja manifestacije, poduprla je njegova izaslanica Lidija Hrastić, a akrobatskim umijećima mlade je oduševljavao Ratko Boki. Tom razdraganom, veselom tonu prilog je dao i glumac Željko Königsknecht. Pjesmom je svoje vršnjake, sudionike natjecanja mladih u Kranjčevićevoj ulici razveselila Matea Doko, članica zbora Aria iz Dubrave.

Neke od njih mlađi su izbliza vidjeli prvi put, a stariji, roditelji u gledalištu, pozdravili su ih snažnim pljeskom. Svake godine je tako: u kuglanu Zagreb dođu asovi iz drugih sportova i pred mladim kuglačima okušavaju se na stazi. Gosti 8. turnira bili su bivši košarkaški as Nikola Plešćaš, izbornik hrvatskih odbojkaša i bivši reprezentativac Rade Malević te bivši vaterpolski reprezentativac Vjekoslav Kobešćak. U deset hitaca u pune Plećaš je srušio 39, Kobešćak 33, a Malević 30 čunjeva.

Mladima i njihovim roditeljima predstavile su se i glasovite sportašice: osvajačica olimpijske bronce u taekwondou Martina Zubčić, svjetske prvakinje u samostrelu Tihana Odlešić i Branka Pereglin te bivša uzdanica i odbojkaški ponos Mladosti Gordana Malević Grbeša.

Najpreciznija, bolja i od svojih muških kolega i supruga Rade, bila je Gordana Malević. Ona je u deset hitaca u pune srušila 46 čunjeva. Martina Zubčić, da mladi ne zaostanu, oborila je 38 čunjeva, Tihana Odlešić 32, a Branka Pereglin 29.