OČAJ U STUDIJU

Goran Šprem vrlo emotivno doživio poraz rukometaša, te je bio vrlo oštar: Volio bi da netko nekome opali šamarčinu

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 13.01.2023 22:50
  • Objavljeno 13.01.2023 u 22:39
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu uvjerljivim porazom od Egipta 22:31 (12:16) u Husqvarna Gardenu u švedskom Jönköpingu.

Hrvatska je izgledala loše, bezidejno i staitično, te je posve zasluženo poražena od Egipta.

U studiju RTL-a bili su proslavljeni hrvatski rukometaši, osvajači brojnih medalja, Petar Metličić, Goran Šprem i Drago Vuković.

'Ništa nije valjalo. Nažalost, ne vidim ništa pozitivno, osim jedne, jedine stvari, a to je da još uvijek imamo šansu. I to je jedino pozitivn nakon ovakve utakmice s Egiptom. Možda će se netko naljtutit, ali meni je ovo razočaravajuće. Ne zato što smo izgubili, već zato što smo izgubili s devet razlike. Razbili su na, kao da su se naši skupili prije dva dana. Ova utakmica možda nosi sljedećih pet godina hrvatskog rukometa. Na ovoj utakmici smo mogli osigurati kvalifikacije za olimpijske igre, na ovoj utakmici smo mogli osigurati četvrtfinale, mogli smo osigurati da hrvatski rukomet krene naprijed, mogli smo osigurati dva boda za sljedeći krug. Oni su nas jednostavno razbili. Najgore od svega je što će nam možda i pobjeda prootiv Danske, jer je nećemo pobijediti s deset razlike, biti beskorisna. Ali pustimo ovo prvenstvo. Jer imali smo i ranije loših prvenstava. Ali ovo prvenstvo može hrvatski rukomet odvesti u krivom smjeru', vrlo emotivno pričao je Goran Šprem. te nastavio.

'Smeta mi kad se ovako nešto dogodi. Obrana nije napravila tri prekršaja. Golmani su imali svega par obrana. To ne valja. Ja bi volio da griješim, i da to bude njihova Argentina, kao što se nama dogodila prije 20 godina, pa smo uzeli naslov'.

  • +66
Hrvatska - Egipat, SP rukomet, 13.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Ja bi volio da igrači uđu u svlačionicu, da se potuku, da netko nekome opali šamarčinu', poentirao je Šprem, a onda se nadovezao Metličić.

'Šprem je emotivan, kao što sam ja bio prošle godine. Ali ovo je naše realno stanje. Ne treba bježati od toga. Hrvatski rukomet je u slobodnom padu. I ne od sanas. A toga moramo biti svjesni svi. Može se dogoditi poraz, možeš izgubiti, ali mene što najviše smeta što je netko stvarao taj imidž i indentitet, a mi ga sada gubimo. Gubimo respekt naši protivnika. I to me najviše boli. Samopouzdanja nema, na dva natjecanja smo bili užasni. Na Olimpijskim igrama nismo bili. Hrvatski rukomet je negdje zapeo. Za osvajanje medalja mi, nažalost, nemamo kvalitetu'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal