UOČI POLUFINALA DAVIS CUPA

Goran Prpić: Ne bojimo se odgovornosti

14.09.2009 u 14:47

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija sprema se za polufinalni sraz s Česima u Poreču. Na prvoj novinarskoj konferenciji uz izbornika Prpića bili su i svi igrači koji će pokušati izboriti još jedno finale za Hrvatsku

'Pokušat ćemo iskoristiti priliku koja se ukazuje i ne bježimo od odgovornosti', kazao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Goran Prpić u ponedjeljak na konferenciji za novinare uoči polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Češke koji će se sljedećeg vikenda igrati u Poreču.

'Opet smo u istom sastavu, ponovno u gradu koji nam je u prethodnim dvama susretima (protiv Čilea i SAD-a) bio izvanredan domaćin i pomogao nam da se opet ovdje nađemo. Pokušat ćemo u susretu s Češkom iskoristiti priliku', rekao je Prpić napomenuvši da su njegovi odabranici u nedjelju prvi put trenirali na izvrsno pripremljenom igralištu, po našim željama, jednako kao i u prethodnim dvama susretima.

'Naše razmišljanje slično je kao i uoči susreta sa SAD-om. Sva četiri pojedinačna dvoboja su otvorena i tu tražimo našu šansu. U paru je prednost na češkoj strani, ali razlika nije kao kad smo igrali protiv braće Bryan', smatra Prpić

Uz Prpića, na konferenciji su bili svi članovi naše reprezentacije: Marin Čilić, Ivo Karlović, Roko Karanušić i Lovro Zovko.

Marin Čilić u Poreč je stigao nakon dosad najvećeg uspjeha na grand slam turnirima. Na US Openu došao je do četvrtfinala, a među ostalima svladao je i drugog tenisača svijeta, Škota Andyja Murraya.

'Prezadovoljan sam nastupom na US Openu. Igrao sam dosta mečeva, fizički sam spreman. Slijedi trening, prilagođavanje na nove uvjete i gledamo pozitivno prema onom što nas čeka.'

Ivo Karlović je dodao: 'U Americi sam očekivao bolje rezultate, ali sada mislim samo o ovom susretu u Davis Cupu i da smo kao ekipa spremni i imamo šansu za pobjedu.'

Za razliku od Čileanaca u prvom kolu (koji su došli bez Fernanda Gonzaleza), i SAD-a u četvrtfinalu (bez Andyja Roddicka) Češka je u Poreču u najjačoj postavi, s Radekom Štepanekom (16. na ATP listi) i Tomašom Berdychom (18.) Uz njih su nominirani i Jan Hernych i Lukaš Dlouhy koji u Poreč stiže u utorak, jer je u nedjelju s Indijcem Leanderom Paesom osvojio US Open u konkurenciji parova.

'Česi su bolji od nas ako se gleda rang lista, ali to su brojke na papiru. Mi smo izabrali zemljanu podlogu da oslabimo njihove igrače i stvorimo prednost za nas. Pokušat ćemo iskoristiti priliku i ne bojimo se odgovornosti', rekao je Prpić.

Susret Hrvatske i Češke igra se od 18. do 20. rujna u porečkoj dvorani Žatika, a ždrijebanje parova bit će napravljeno u četvrtak, 17. rujna u 13 sati.