IZ VRŠCA U NOVI SAD

Goluža pozvao Marića: Protiv Španjolaca idemo na glavu

21.01.2012 u 18:17

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu se oprostila od Vršca te se preselila u Novi Sad gdje im se pridružio Marino Marić. Naime, upravo Marića izbornik Goluža nije vodio na Europsko prvenstvo već ga je otpisao kao višak, no ipak ga je Goluža odlučio naknadno pozvati. Ipak, Marić nije prijavljen za drugi krug.

Nakon dvosatnog puta hrvatska rukometna ekpedicija doputovala je iz Vršca u Novi Sad gdje će igrati drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu. Na iznenađenje mnogih u Srbiju je doputovao kružni napadač Zagreba Marino Marić koji je prošao cijele pripreme s reprezentacijom, no ipak je ostao kod kuće. Ipak, ne treba očekivati neke promjene u sastavu jer Marića izbornik nije prijavio za drugi krug. U hrvatskom taboru vlada optimizam, a to je kazao i izbornik Goluža.

'Smještaj je dobar, ali niti blizu onome kao u Vršcu. Tamo smo bili sami, a ovdje je puno više ljudi. No, trebamo se što prije priviknuti na novo okruženje', kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Pozvali ste Marina Marića.

'Pozvao ga jesam, tu će biti s nama da trenira. I nedaj bože da se nešto dogodi u završnici možemo ga uvrstiti unutra'.

U nedjelju nas čeka Španjolska koju izvrsno poznajemo.

'Očekujem vrlo tešku utakmicu, ali ne samo protiv njih, već će svaka slijedeća biti teška. Ono što je bilo treba zaboraviti. Moramo se maksimalno pripremiti, dobro ih proanalizirati i u utakmicu ući maksimalno. Respektiramo ih, ali ih se ne bojimo.'

U odnosu na kvalifikacije gdje smo se susreli sa Španjolskom, da li se išta promijenilo kod njih?

'Imaju tri nova igrača, ali nema Šterbika. Najbitnije da oni igraju isti sustav. Vidio sam da su probali obranu 6-0, ali ne izgleda im to nešto najbolje. U svakom slučaju treba biti oprezan. Njihova najjača obrana je 5-1, ali možda nam se i suprotstave s tom obranom 6-0'.

Imamo li mi rješenja za njihovu 5-1 obranu?

'Imamo, naravno da imamo samo je bitno kakva je izvedba u tom trenutku. Mi imamo na sve odgovore. Želimo dati sve od sebe, da se bacimo na glavu i da se borimo za svaku loptu. Ja se ne bojim', završio je izbornik Goluža.