SRETNI IZ VRŠCA

Goluža: Ovo je bila igra kakvu želim vidjeti

20.01.2012 u 22:50

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija odličnom igrom u obrani svladala je Norvešku sa 26:20, dok je realizaciju u napadu kvario golman suparnika Erevik. No pobjeda je tu, a Hrvatska u Novi Sad odlazi s četiri boda te je već sada prva momčad u skupini II

Iako nevjerojatno zvuči podatak da su suparnički vratari skupili 16 obrana (Erevik 15, Medhus jednu), naši su igrači na kraju slavili s velikih šest pogodaka razlike. Bilo je i osam, ali u jednom dijelu drugog poluvremena, kada su Norvežani zabili tri gola zaredom, stigli su i do minus tri. Međutim, ubrzo su im naši igrači uzvratiliistom mjerom i stvari su postavljene na svoje mjesto.

S toga je i razumljivo zadovoljstvo izbornika Goluže.

'Na trenutke je ovo bila igra kakvu želim uvijek od reprezentacije. Moram pohvaliti našu obranu. Trebali smo na poluvremenu i uvjerljivije voditi, ali promašili smo nekoliko zicera, što nam se ne smije događati. Drago mi je da sam imao priliku malo i odmoriti neke igrače. Čestitam svim svojim igračima, pogotovo na odličnoj igri u obrani. Sada nas čeka Španjolska, trebamo slegnuti dojmove, malo se odmoriti i krenuti u drugi krug', rekao je nakon utakmice izjavio je Slavko Goluža.

Hrvatskoj se sada otvaraju realni izgledi za odlazak u polufinale, jer aktualni svjetski prvaci Francuzi u sljedeći krug ne prenose bodove, dok drugi najveći konkurent iz te skupine, Španjolska, dolazi s tri. A već u nedjelju naši igraju protiv 'furije' i tu bi se mogao definirati naš put prema Beogradu.

Dakle, Goluža razloga za zadovoljstvo ima, igrače nije previše opteretio, a što je još važnije kroz doziranu minutažu oporavio je i Ivana Balića, koji je, bez obzira na stanje, još uvijek br. 1 ove reprezentacije.

Drugi krug, ljestvice:
skupina I:
1. Njemačka 4
2. Srbija 4
3. Poljska 2
4. Makedonija 1
5. Švedska 1
6. Danska 0

skupina II:
1. Hrvatska 4
2. Španjolska 3
3. Mađarska 3
4. Slovenija 2
5. Island 0
6. Francuska 0