NA PRESICI REKAO SVE

Goluža ogorčen sucima te dodao: Ovdje smo živjeli kao životinje!

25.01.2014 u 11:33

Bionic
Reading

Iako se pred kamerama izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža suzdržao od kritike suđenja njemačkih sudaca, na službenoj konferenciji za novinare nije uspio. Oštro se obrušio na suce, ali i na organizatore

Hrvatska je izgubila u polufinalu Europskog prvenstva u rukometu od domaćina Danske 29:27. Razloge poraza rukometaša možemo tražiti na raznim 'adresama', no sigurno da je bilo i laganog 'guranja' domaćina od strane sudaca.

I dok pred kamerama izbornik Goluža nije želio o sucima, na službenoj konferenciji za novinare nije izdržao te je suzdržavajući suze kazao:
'Prije četiri godine izjavio sam da neću komentirati suđenje, ipak ne mogu izdržati. Domaćin je sve napravio da uzme zlato. Mi smo ovdje živjeli kao životinje u tri grada. Tek u Harningu sam se prvi put naspavao. U nekim trenucima sam mislio da je ovo kuglanje, a ne rukometna utakmica. Moji igrači su padali kao čunjevi i svi smo očekivali reakcije sudaca, kojih nije bilo. Zaslužili smo biti u finalu', rekao je Goluža uz koga je stao i Jakov Gojun.


'Borili smo se na život ili smrt, no imali smo dva čovjeka u žutom protiv nas. Mislim da smo mi bolja momčad i da smo zaslužili pobjedu', smatra Gojun.

S druge strane, danski izbornik Wilbek čudio se i prokomentirao kako mu je ovo bila najgora presica.

Kasnije, kada je 'došao do zraka', izbornik Goluža ispričao se domaćinima.