KREĆE SP U KATARU

Goluža odlučio koji igrači su višak; Jedva čekamo početak turnira!

13.01.2015 u 12:04

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši odradili su pripreme, u sklopu kojiih su odigrali i dvije prijateljske utakmice protiv Srbije, te spremno putuju u Katar na svjetsko rukometno prvenstvo

Jedina dvojba uoči puta prema Kataru bilo je koga će izbornik Slavko Goluža - skinuti s popisa. Na kraju je 'prelomio' - a to su vratar Ivan Pešić te srednji vanjski Sandro Obranović.

'Vodimo sedam bekova i imao sam dilemu između Brozovića i Obranovića. Na kraju sam se odlučio za Brozovića', objasnio je kratko izbornik Goluža.

Prije toga, izbornik se osvrnuo na pripreme i dvoboje protiv Srbije.

'U Umagu smo odradili planske pripreme, igrači su sve dobro podnijeli, sve smo dobro smislili i zadovoljni smo obavljenim. Ovom prilikom bi zahvalio i svima koji su nas ugostili u Umagu i sportskim objektima jer trudili su se jako oko nas. Što se dvoboja sa Srbijom tiče, odigrali smo ih u nešto izmjenjenijim sastavima, nešto smo i kombinirali bilo je jako dobro. Posebice trkački', pohvalio je Goluža igrače, a onda se osvrnuo i na samo prvenstvo.

Putnici za SP

Put Dohe otišlo je ovih 16 rukometaša: vratari Alilović i Ivić; krila Ćupić, Horvat, Štrlek i Ninčević; pivoti Vori, Musa i Brozović; vanjski igrači Kopljar, Stepančić, Gojun, Duvnjak, Karačić, Slišković i Bičanić.


Doduše, ni izbornik a ni itko od igrača nije želio razmišljati dalje od prve utakmice s Austrijom.

'Sve misli su nam usmjerene na Austriju, iako znamo da mi prvu utakmicu na ovakvim turniniram igarmo pod 'ručnom'. Međutim, ja vjerujem u igrače i cjelokupni stožer. Želimo poslati novu poruku i s koliko ljubavi igramo za reprezentaciju', zaključio je Goluža.

Kapetan reprezentacije Igor Vori slično razmišlja.

'Grupa koja nas čeka nikako nije lagana, pogotovo prva utakmica protiv Austrije. Nećemo je lako pobijediti, a to nam je možda i najvažnija utakmica u skupini. Neugodan je protivnik, deset igrača igra u bundesligi, od toga su dvojica među top-pet strijelaca. Svjesni smo toga i maksimalno spremni i idemo po pobjedu'.

Igrač od kojeg se također mnogo očekuje jest i Domagoj Duvnjak. No, prošle godine najbolji igrač svijeta pričao je samo o Austriji.

'Jedva čekamo početak turnira. Što se Austrije tiče, mogu se samo nadovezati na kapetana i podsjetiti da je Austrija u ponedjeljak izgubila od Francuske sa dva gola razlike, iako su Austrijanci trebali pobijediti. Sve ćemo dati od sebe da u turnir uđemo s dva boda', kratak i jasan bio je Domagoj Duvnjak.

Inače, reprezentacija na put kreće u utorak u ranim popodnevnim satima,a dolazak u Dohu očekuje ih nešto prije ponoći po lokalnom vremenu. Međutim, domaćini im spremaju - 'tulum'.

'Kao da dolazimo na nekakav festival, a ne na svjetsko rukometno prvenstvo. Odlučili su nam kapetana voditi prema nekim predtavama i promocijama, no morat ćemo im objasniti da to baš tako neće moći', u šaljivom je tonu objasnio tehnički direktor muške reprezentacije Ivica Udovičić.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstu u skupini B s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom, a prvu će utakmicu hrvatski rukometaši odigrati u petak 16. siječnja protiv Austrije.

365569,365522,365358,365196