IGRA SE GLAVOM, NE SRCEM

Goluža nakon pobjede: Ljut sam, bili su nedisciplinirani

19.01.2015 u 18:53

  • +10

Hrvatska - Iran

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija na uvjerljiv je način odradila posao protiv Irana te sa 41:22 upisala i treću pobjedu u B skupini svjetskog prvenstva

'Ostvarili smo uvjerljivu pobjedu, odmorio sam sedam-osam igrača koji su iznijeli teret u prve dvije utakmice, ali ima stvari s kojima nisam zadovoljan, kazao je za RTL nakon pobjede nad Iranom (41:22) u 3. kolu SP-a u Kataru izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.

'U nekim dijelovima utakmice nismo bili dobri, pa sam morao neplanirano mijenjati i uvoditi igrače iz prve postave. Dao sam svojim igračima potpunu slobodu, ali sam od njih tražio odgovornost. Bio sam ljut što su bili nedisciplinirani. Treba se igrati glavom, a ne srcem. Također, pohvalio bih igrače Irana za korektnu igru', kazao je Goluža.

Hrvatska nakon tri kola ima ima tri pobjede, kao i reprezentacija Makedonije s kojojm se sastajemo u srijedu.

'Makedonija je jako dobra reprezentacija, skoro cijelu godinu su na okupu jer je većina igrača iz domaćih klubova Metalurga i Vardara, uz odličnog Kiru Lazarova. Sigurno je da će se dodatno napaliti da nas dobiju. Naša recept za pobjedu je jasan - dobra obrana i puno trke', zaključio je Goluža.

Najbolji strijelac Hrvatske na utakmici s Iranom desno krilo Zlatko Horvat zabio je čak 12 pogodaka.

'Moramo bit zadovoljni, odradili smo ovu utakmicu bez velikog umora standarnih igrača i bez ozljeda. Igrao sam cijelu utakmicu, znao sam da ću igrati toliko, ali bez suigrača ne bih zabio toliko', kazao je Horvat.