DANAS - 21,15

Goluža, čuvaj se! Mađari su spremni i odmorni

15.01.2013 u 13:06

Bionic
Reading

Hrvatska i Mađarska na Svjetskom rukometnom prvenstvu u prva dva kola ostvarile su uvjerljive pobjede, a sada ih čeka međusoban sraz koji će dati pravi odgovor koliko su dobre i jedna i druga

Odmah nakon pobjede protiv Alžira, hrvatski izbornik Slavko Goluža pohvalno je govorio o sljedećem protivniku – Mađarskoj.

'Jako neugodna ekipa. Igraju čvrstu obranu 6-0 s Nagyjem. Moramo biti strpljivi. Neugodni su u polukontrama, a ne smijemo im razbraniti vratare. Vidjet ćemo kako ćemo se postaviti, ali očekuje nas rat 60 minuta. Moramo biti pametni, hrabri, lukavi i odlučni i strpljivi', govorio je Goluža.

Respekt iz naših redova, ali isto tako i prema nama od naših sjevernih susjeda.

'U prve dvije utakmice neki igrači nisu igrali ili ne previše kako bi bili spremni za Hrvatsku. Htjeli smo sačuvati odmornima naše ključne igrače te ih sačuvati od ozljeda', rekao je mađarski stručnjak Moscai Lajos.

O dvoboju s Hrvatskom, koja je puno uspješnija u međusobnim okršajima, govorio je kratko i kružni napadač Szollosi Szabolcs.

'Utakmica s Australijom bila je jako važna, jer je to bila priprema za Hrvatsku. Igrači koji su trebali igrati bili su na parketu, a onima kojima je bio potreban odmor bili su na klupi. Ako protiv Hrvatske zaigramo kao momčad, rezultat neće izostati.'

Ulog je velik, jer bi pobjednik najvjerojatnije osigurao najmanje drugo mjesto u skupini.