LIGE PETICE

Golovi Ćalete-Cara i Belje u remijima Southamptona i Augsburga; pobjeda PSG-a

21.04.2023 u 23:18

Bionic
Reading

Danas je u Ligama petice odigrano pet utakmica, u svakom prvenstvu po jedna...

NJEMAČKA LIGA

Hrvatski reprezentativac Dion Drena Beljo postigaa je gol za svoj Augsburg koji je doma remizirao sa Stuttgartom 1:1.

Beljo je do pogotka došao već u 8. minuti susreta, kada je ubačaj Arne Maiera glavom sproveo loptu u mrežu. Bio je to njegov drugi bundesligaški gol. Stuttgart je izjednačio preko Japanca Enda u 78. minuti. Beljo je igrao do 70. minuti, a u istoj minuti je za domaće ušao i David Čolina. Borna Sosa je započeo utakmicu za Stuttgart i odigrao 70 minuta.

Do kraja bundesligaške sezone još je samo pet kola, Augsburg je 13. s 30 bodova. a Stuttgart se sa 26 bodova trenutno nalazi na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak.

ENGLESKA LIGA

U prvoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva vodeći Arsenal i posljednji Southampton su podijelili bodove odigravši 3:3, a strijelac jednog od golova za goste bio je hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car.

Southampton je nakon manje od 15 minuta utakmice već imao prednost od 2:0, poroznost domaće obrane koristili su Alcaraz (1) i bivši napadač Arsenala Walcott (14). Domaće je vrlo brzo potom na jedan pogodak zaostatka vratio Martinelli (20) nakon prodora i asistencije Sake.

U drugom poluvremenu Southampton se odlučio isključivo na obranu, no Arsenal nije uspijevao pronaći rješenje za taj "bunker". Štoviše, prilikom prvog "izleta" na suparniččku polovicu gosti su poveli sa 3:1, izborili su udarac iz kuta, a lopta je nakon odbijanca na prvoj vratnici pala točno na glavu usamljenog Ćalete-Cara (67) na drugoj stativi koji je s dva metra bez problema zatresao mežu.

Southampton je prednost od dva gola držao do pred sam kraj dvoboja, a onda su Oedegaard (88) i Saka (90) s dva brza pogotka uspjeli poravnati da bi Trossard u drugoj minuti sudačke nadoknade čak pogodio i gredu. Imao je u obilatoj nadoknadi Arsenal još nekoliko prilika no ipak nije uspio kompletirati veliki preokret.

Ćaleta-Car ušao je u igru za Southampton u 41. minuti, dok je Mislav Oršić ostao na klupi "svetaca".

Vodeći Arsenal sada ima 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od drugog Manchester Cityja, dok je Southampton i dalje posljednji sa 24 boda, jednim manje uz utakmicu više od predzadnjeg Leicester Cityja, a tri manje od 17. Evertona i 18. Nottingham Foresta uz također jednu utakmicu više odigranu.

TALIJANSKA LIGA

Nogometaši Verone u susretu su 31. kola talijanskog prvenstva na svom terenu svladali Bolognu sa 2:1.

Domaće je do prednosti od 2:0 doveo kapetan Verdi (45+6-11m, 62), on je prvo izskoristio kazneni udarac u završnici prvog poluvremena, a onda je i pravodobno utrčao u kazneni prostor i glavom pogodio za 2:0. Na konačnih 2:1 smanjio je Dominguez (90+4) pred sam kraj dvoboja.

Nikola Moro odigrao je drugo poluvrijeme za Bolognu koja je ostala osma na ljestvici sa 44 boda, dok je Vrrona dostigla Speziju na 17. mjestu, posljednjem koje osigurava ostanak, oba sastava sada imaju po 26 bodova.

FRANCUSKA LIGA

U dvoboju 32. kola Francuske lige PSG je u gostima slavio kod Angersa s 2:1. Dvoboj prvog i zadnjeg odlučio je s dva gola Kyllian Mbappe (9, 26), dok je počasni gol za domaće zabio Thioub (87)

PSG je prvi s 75 bodova, a 11 više od Marseille, a Angers zadnji s 14 bodova, 7 manje od spasa.

ŠPANJOLSKA LIGA

U dvoboju 30. kola Primere Espanyol i Cadiz su odigrali 0:0. Espanyol je 18. s 28 bodova, a Cadiz 14. s 32.