IGUODALA MVP

Golden State Warriorsi uzeli NBA titulu nakon 40 godina!

17.06.2015 u 09:02

  • +12

Golden State Warriorsi NBA prvaci: u finalu nadigrali Cleveland 4-2

Izvor: Reuters / Autor: Bob Donnan-USA TODAY Sports

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi novi su NBA prvaci. U finalnoj su seriji bili bolji sa 4-2 od Cleveland Cavaliersa te su tako u Kaliforniju odnijeli trofej koji su posljednji puta osvojili prije 40 godina

Kako bi izbjegli sedmu odlučujuću utakmicu Warriorsi su vrlo odlučno ušli u šestu utakmicu finalne serije koja se igrala u Clevelandu u Quicken Loans Areni. U drugom poluvremenu Warriorsi su brzo napravili 15-ak koševa prednosti koje su do kraja utakmice rutinski zadržali za konačnu pobjedu 105:97. Dodajmo tome kako su Warriorsi u prvoj četvrtini već imali solidnu prednost 28:15. Ali su se Cavsi vratili te su početkom treće četvrtine kratko vodili nakon čega kreće run & gun show.

Tako je najbolja momčad u osnovnom dijelu sezone nakon rekordnih 67 pobjeda uspjela otići do kraja, a najbolji igrač Clevelanda LeBron James upisao je još jedan poraz u NBA finalu. Podsjetimo, ovo mu je bilo šesto finale u karijeri, a kao igrač Miami Heata osvojio je dvije titule uz dodatak kako je izgubio dva finala u nizu…

Sjajnu je utakmicu za Warriorse odigrao Draymond Green ostvarivši svoj prvi triple-double učinak u karijeri (16 koševa, 11 skokova i 10 asistencija), a najefikasniji su bili Stephen Curry i Andre Iguodala sa po 25 koševa.


Kod Cavsa opet je najbolji bio LeBron James sa 32 koševa, 18 skokova i 9 asistencija, ali opet nije imao dovoljnu pomoć suigrača. J.R. Smith je većinu od svojih 19 koševa zabio u završnici kada je praktički sve već bilo gotovo. Ruski centar Timofej Mozgov dodao je 17 koševa, 12 skokova i 4 blokade.

Nakon utakmice uslijedila je spektakularna ceremonija dodjele pehara te titule MVP-a finala koja je na iznenađenje mnogih otišla u ruke Andreu Iguodali, igrači koji je do ove finalne serije cijelu sezonu i play-off ulazio s klupe. U četvrtoj utakmici trener Steve Kerr ubacio ga je u startnu petorku umjesto centra Andrewa Boguta – i pogodio je. Iguodala je osim sjajnih napadačkih rola briljiroa u obrani te je uspio zaustaviti najboljeg igrača svijeta LeBrona Jamesa limitiravši ga na 35% šuta iz igre.

Naravno, nakon utakmice uslijedilo je ludo slavlje igrača Warriorsa u svlačionici. Pjenušca je bilo na sve strane…