anketa tportala

Glas naroda sigurno je i Dalića ostavio u čudu kad je u pitanju Modrićev nasljednik

14.11.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Nakon što je iskusni veznjak Mateo Kovačić zbog ozljede otpao za obje kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. mnogi su uvjereni da je debitant Martin Baturina idealna zamjena za njega

Kad je postalo službeno to da je Mateo Kovačić zbog ozljede mišića otpao za ključne dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. te je ostao na terapiji u Manchesteru (napravio je magnetsku rezonancu koja je pokazala rupturu, op.a.), izbornik Zlatko Dalić i suradnici sigurno su se primili za glavu. Jer kako nadomjestiti Kovačića?

Ako se traži igrač sličan po načinu igre, u napadu i obrani, koji može biti opasan po gol, onda je svakako vrlo zanimljiva opcija Martin Baturina, 20-godišnji veznjak Dinama koji igra u sjajnoj formi ove sezone. S brojem 10 na leđima briljira i zaista podsjeća na Luku Modrića iz mladih dana...

S druge strane, ipak su u pitanju ključne utakmice u borbi za plasman na Euro 2024., u kojima Hrvatska treba dvije pobjede… Podsjetimo, u subotu Vatreni igraju protiv Latvije u gostima, a tri dana kasnije dočekuju Armeniju na Maksimiru.

Uoči tih utakmica upravo je mladi Baturina, kojeg mnogi smatraju legitimnim nasljednikom Modrića među Vatrenima, bio tema:

'Baturina? Pratili smo ga intenzivno suradnici i ja posljednjih mjesec dana. On je došao u reprezentaciju zbog okomitosti u svojoj igri, zbog igre jedan na jedan. Baš to nam treba, to nam nedostaje. Dinamo ne igra najbolje, ali Baturina uvijek napravi nešto, ima taj iskorak, što nama treba. Bit će tu kao svi drugi, ravnopravan, očekujem da nam može pomoći', kazao je izbornik Dalić.

Je li Baturina i ranije zaslužio poziv da bi u ovakvoj situaciji bio opušteniji, tema je koju nema smisla otvarati.

Kako god se okrene, on je igrač kojeg žele mnogi europski velikani i koji trenutačno prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura. Nema sumnje da ga Dinamo ne bi prodao za manje od 20, 25 milijuna eura.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

A sudeći po našoj anketi, moglo bi se dogoditi da dobije i veliku minutažu u dvije ključne utakmice u borbi za plasman na Euro 2024.

Velika većina čitatelja tportala (oko 70%) uvjerena je da bi debitant Baturina trebao zauzeti Kovačićevo mjesto u prvih 11 Vatrenih. Nema sumnje da je ovakav rezultat ankete sigurno i Dalića ostavio u čudu.

Kako god se okrene, Baturina će priliku očito dobiti (sudeći po Dalićevim riječima), a Vatreni će na duži niz godina dobiti još jednog plemenitog veznog igrača. Čim se o njemu govori kao o novom Modriću, sve je jasno...

Ako još niste ostavili glas u našoj ANKETI, to još uvijek možete u prilogu.

  • +6
Trening Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL