ANKETA TPORTALA

Glas naroda: Acu Petrovića za izbornika Hrvatske! Nevjerojatna je nadmoć koju ima u odnosu na ostale kandidate...

21.01.2022 u 09:48

Bionic
Reading

Donedavni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić (50) preuzet će u petak vođenje španjolskog prvoligaša Río Breogána, a tko će biti njegov nasljednik?

Mršić, koji je u utorak sporazumno raskinuo ugovor s reprezentacijom Hrvatske, trebao bi debitirati na klupi novog kluba već u nedjelju u derbiju sjeverne pokrajine Galicije protiv Monbus Obradoira.

Hrvatska košarkaška reprezentacija je tako mjesec dana prije dva važna susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske (doma 25. veljače te na gostovanju tri dana kasnije) ostala bez izbornika. Podsjetimo, pod Mršićevim vodstvom Hrvatska je kvalifikacije otvorila s neugodnih 0-2. Poražena je u Zagrebu od Slovenije te na gostovanju od Finske.

Vremena za izbor novog izbornika je malo, a anketa koju smo proveli na tportalu pokazala je da narod na mjestu prvog čovjeka reprezentacije želi Aleksandra Acu Petrovića. Dobio je 33,6 posto glasova. Značajno više negoli dva njegova najbliža pratitelja Damir Mulaomerović (12,2 posto) i Žan Tabak (11,7) posto zajedno.

Anketno pitanje je glasilo: Koji trener je nakon odlaska Veljka Mršića najbolje rješenje za izbornika muške seniorske reprezentacije Hrvatske?

Među ponuđenim kandidatima uz spomenutu trojku bili su i Ante Nazor (9.3 posto), Danijel Jusup (9.2 posto) i Jasmin Repeša (4,3 posto). Da nitko od ponuđenih nije pravo rješenje za izborničko mjesto smatra (19,7) posto sudionika ankete.

>>[ANKETA] Tko će naslijediti Veljka Mršića? Dva su moguća pristupa izboru, a ovo su potencijalni kandidati

Ako ima svjetla na kraju tunela onda je to činjenica da je anketa izazvala veliko zanimanje posjetitelja tportala, a to je znak da je ljudima, unatoč silnim problemima koji pritišću ovaj nekada trofejni sport, ipak stalo do košarke.

Anketa je i dalje aktivna pa se u nju možete uključiti svojim glasom.

Posjetimo, Aco Petrović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri bio izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine, Brazila i Hrvatske, karizmatičan je lik koji ima vještinu komunikacije s publikom, sucima, igračima i medijima i vrlo izravan u iznošenju svojim stavova.

Tako je objavio i tvit u kojem je 'dao po prstima' sada već bivšem izborniku Veljku Mršiću zbog trenutka u kojem je odlučio napustiti reprezentaciju.

Spomenimo na kraju kako se u košarkaškim krugovima sve glasnije govori kako će reprezentaciju preuzeti Damir Mulaomerović, trenutno trener Cedevite Junior i donedavni Mršićev pomoćnik.

Hoće li u slučaju izbora Mulaomerović biti dugoročno rješenje ili tek vatrogasac za nadolazeće utakmice protiv Švedske te hoće li se morati odreći klupskoga angažmana kao i njegov prethodnik ovisit će u velikoj mjeri i o rezultatu kojeg će polučiti krajem veljače protiv Šveđana.