ŠPANJOLSKA LIGA

Girona pregazila Cadiz i učvrstila se na trećoj poziciji

20.04.2024 u 23:07

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 32. kola španjolske LaLige Girona je na svom stadionu svladala Cadiz s uvjerljivih 4-1

Strijelci za katalonsku momčad bili su Eric Garcia (9), Ivan Martin (22), Artem Dovbik (71) i Portu (82), dok je jedini pogodak za goste postigao Gonzalo Escalante (81).

Girona je 21. pobjedom u sezoni došla do 68 bodova i sada za drugoplasiranom Barcelonom zaostaje za dva boda. Cadiz je ostao na 25 bodova i u zoni ispadanja, držeći 18. poziciju.

Seviljski Betis je slavio sa 2-1 na gostovanju u Valenciji te tako stigao do sedmog mjesta na ljestvici, koje vodi u kvalifikacije Konferencijske lige. Dvostruki strijelac za goste bio je španjolski napadač Ayoze Perez (19, 77), dok je Valencia do jedinog pogotka stigla iz kaznenog udarca, što ga je u 66. minuti realizirao Pepelu.

Betis je 12. prvenstvenom pobjedom došao do 48 bodova, preskočivši Valenciju koja je osma s bodom manje.

Nogometaši madridskog Rayo Vallecana svladali su pred svojim navijačima Osasunu sa 2-1. Gosti su poveli u 29. minuti golom Moija Gomeza i vodili sve do 80. minute, kad je izjednačio Pep Chavarria. Pogotkom u 84. minuti pobjedu domaćoj momčadi donio je Isaac Palazon.

Osasuna je bila bez svog najboljeg strijelca, ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Ante Budimira.

Rayo Vallecano je s 34 boda skočio na 14. poziciju, a Osasuna je s 39 bodova osala na 11. mjestu.

Nogometaši Celte Vigo ostvarili su važnu pobjedu u borbi za ostanak u elitnom razredu španjolskog klupskog nogometa, svladavši pred svojim navijačima Las Palmas sa 4-1. Gosti su poveli u 11. minuti golom Juanma Herzoga, ali je domaća momčad već do poluvremena došla do preokreta golovima Iaga Aspasa (37) i Williota Swedberga (39). Anastasios Douvikas (71) i Iago Aspas (76) su pogocima u drugom poluvremenu postavili konačnih 4-1.

Sedmom prvenstvenom pobjedom Celta je došla do 31 boda i privremeno zasjela na 16. mjesto, sa šest bodova više i utakmicom više od Cadiza, najbolje od tri momčadi koje se nalaze u zoni ispadanja.

Daleko od nje je Las Palmas, koji sa 37 bodova drži 12. poziciju.

Vodeći Real Madrid ima 78 bodova, osam više od drugoplasirane Barcelone, koja će u nedjeljnom El Clasicu (21 sat) u Madridu pokušati smanjiti zaostatak i održati nadu za obranu naslova.

Standings provided by Sofascore