SERIE A

Genoa zaustavila pobjednički niz Intera, utakmica bila prekinuta deset minuta

29.12.2023 u 23:08

Bionic
Reading

Veliki bod osvojila je Genoa u 18. kolu talijanskog nogometnog prvenstva odigravši pred svojim navijačima 1-1 protiv vodeće momčadi Serie A, milanskog Intera

Marko Arnautović je u 42. minuti doveo goste u vodstvo, a u sedmoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog dijela izjednačio je Rumunj Radu Dragusin. Utakmica na stadionu Luigi Ferraris je u prvom poluvremenu morala biti prekinuta na 10 minuta, zbog dimne zavjese koju su stvorili domaći navijači uporabom pirotehničkih sredstava.

Milan Badelj je kao kapetan odigrao cijelu utakmicu za Genou.

Inter je prekinuo niz od četiri uzastopne pobjede, a sada ima 45 bodova, pet više od drugoplasiranog Juventusa koji će u subotu (20.45 sati) ugostiti Romu u derbiju kola. Genoa je s 20 bodova ostala na 13. poziciji.

Lazio je pred svojim navijačima preokretom došao do pobjede 3-1 protiv Frosinonea. Gosti su poveli u 57. minuti golom Argentinca Matiasa Soulea iz kaznenog udarca. Njegov sunarodnjak Valentin Castellanos je u 70. minuti izjednačio, a samo dvije minute poslije Danac Gustav Isaksen je pogodio za vodstvo Lazija. Konačnih 3-1 postavio je Španjolac Patric u 84. minuti.

Toma Bašić je ostao na klupi za pričuve Lazija, a kod gostiju je u istom statusu bio Karlo Lulić.

Lazio je s 27 bodova došao do osme pozicije, a Frosinone je ostao na 14. mjestu s 19 bodova.

Nogometaši Fiorentine došli su u petak do desete prvenstvene pobjede svladavši gostujući Torino s 1-0. Pobjednički pogodak postigao je branič Luca Ranieri u 83. minuti.

To je peta prvenstvena pobjeda momčadi Vincenzna Italiana u zadnjih sedam utakmica, kojom je Fiorentina s 33 boda skočila na četvrto mjesto i izjednačila se s trećeplasiranim Milanom koji ima utakmicu manje. Torino je ostao na desetoj poziciji s 24 boda.

Josip Brekalo je ostao na klupi za pričuve domaćeg sastava, dok je Nikola Vlašić odigrao cijelu utakmicu za momčad koju vodi Ivan Jurić.

Napoli je još jednom razočarao svoje navijače, odigravši 0-0 s Monzom. Aktualni prvak Italije je još i dobro prošao, jer je Alex Meret u 68. minuti obranio kazneni udarac koji je izveo kapetan Monze Matteo Pessina.

Hrvatski napadač Mirko Marić kod gostiju nije ulazio u igru, ali je uspio zaraditi crveni karton u završnici dvoboja zbog nedoličnog ponašanja.

Napoli je s 28 bodova sedmi, a Monza ima 22 boda i nalazi se na 11. mjestu.

U subotu je na rasporedu preostalih šest utakmica 18. kola, a igrat će: Atalanta - Lecce (12.30 sati), Cagliari - Empoli (15.00), Udinese - Bologna (15.00), Milan - Sassuolo (18.00), Verona - Salernitana  (18.00) i Juventus - Roma (20.45).

Standings provided by Sofascore