KATALONIJA SLAVI RAKITIĆA

'Genijalni Hrvat pokazao da je nedodirljiv u Barci!'

28.09.2014 u 11:17

Bionic
Reading

Iako je dobio samo sat vremena protiv Granade, španjolski dnevnik Sport ponovo je spjevao odu Ivanu Rakitiću zbog sjajnog učinka na terenu...

Hrvatski 26-godišnji veznjak odlično je započeo svoju karijeru u dresu Katalonaca, a nakon 'bombe' protiv Levantea, zabio je i protiv Granade, prije nego ga je Luis Enrique izvadio iz igre u 58. minuti i zamijenio Sergiom Robertom.

Barca je stigla do uvjerljive 6:0 pobjede, a španjolski dnevnik Sport, koji se čini se potpuno zaljubio u našeg nogometaša, ponovo ga hvali na sva zvona, jednako kao Neymara i Messija, drugu dvojicu protagonista velikog trijumfa.

'Iako je nastup završio nakon sat vremena, Rakitić je ponovo dokazao da je njegova kupovina bila pobjednička odluka u svakom smislu,' piše novinar Alfonso Callejas i nastavlja:

'Genijalni Hrvat zasjenio je u pojedinim trenucima toliko očekivani povratak Xavija u prvu momčad i dokazao da je nedodirljiv u sredini terena 'Luchove' nove Barcelone. Njegov doprinos u prvom dijelu bio je izniman. Iz njegovog pritiska rodio se prvi pogodak, a zatim je iskoristio sjajnu asistenciju Messija i zabio glavom. Rakitić nije popuštao s pritiskom ni u jednom trenutku, a također je bio velikodušan u suradnji s ekipom, prepustivši vodstvo Xaviju. Promjene u vezi nisu ga gurnule u drugi plan jer je ponudio mnoge alterative u igri. Jedino su izostali udarci iz daljine, vještina koja daje dodatnu živost ekipi i koju navijači posebno cijene.'