domišljati marcelo

Genijalan potez Marcela Brozovića o kojem bruji nogometni svijet

25.10.2018 u 08:32

Bionic
Reading

U najzanimljivijoj utakmici 3. kola Lige prvaka, igranog u srijedu, Barcelona je na Camp Nouu svladala Inter 2:0

Barca je nastupila bez svog najboljeg igrača koji je u zadnjem ligaškom susretu slomio ruku i pauzirat će najmanje tri tjedna. No i bez argentinskog majstora bila je bolja i posve zasluženo je upisala pobjedu golovima Rafinhe (32) i Jordija Albe (84).

Inter je prije osam godina eliminirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka osvojivši potom preko Bayerna svoj treći i za sada posljednji europski naslov. Međutim Barca je dobila sve četiri međusobne utakmice na Camp Nouu, uz razliku pogodaka 8:0.

Inter je bolje krenuo u susret i gosti su prvi zaprijetili u 16. minuti preko Icardija, koji nije najbolje reagirao na odličnu Perišićevu loptu. Dvije minute kasnije vidjeli smo opasnost i na drugoj strani - Clement Lenglet je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Handanovič je obranio.

  • +7
Liga prvaka, 3. kolo - 24. listopada, 2018./19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

U 32. minuti Barca je stigla do prednosti golom Rafinhe na asistenciju Luisa Suareza, a zanimljivo - pogodak je postigao igrač koji je u sastavu zamijenio Messija. U 71. minuti bila je korak do drugog gola, no Coutinhov udarac je završio u okviru. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je David Alba u 84. minuti na asistenciju našeg Ivana Rakitića.

Bila je to utakmica u kojoj su nastupila tri hrvatska nogometaša - Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Barcu, baš kao i Marcelo Brozović za Inter. Ivan Perišić je igrao do 77. minute, dok Šime Vrsaljko nije ulazio u igru.

Naši su igrači u redovima milanske momčadi pružili dojmljive partije, ali potez Marcela Brozovića, bez obzira što je Inter izgubio, tema je nogometnih razgovora.

Naime, Luis Suarez primio se izvođenja jednog slobodnog udarca, s nekih 17 metara, a što je uvijek velika opasnost po suparnički gol. Obrambeni zid gostiju automatski je skočio, no pred Suarezovu loptu, ali iza živog zida, hrabro je legao hrvatski reprezentativac i blokirao taj udarac.

Pitanje je bi li i ovaj završio u Handanovičevoj mreži, ali Brozović je nakon ovog poteza još jednom privukao veliku pozornost.