ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Gdje će Lionel Messi završiti veliku karijeru? Nakon ovih riječi jasno je koja je budućnost veličanstvenog Argentinca

06.08.2020 u 09:52

Bionic
Reading

Puno toga se u posljednje vrijeme napisalo o budućnosti Lionela Messija, ali za predsjednika Barcelone Josepa Mariju Bartomeua nema nikakve dvojbe – argentinski napadač karijeru će završiti tamo gdje je sve i počelo, na Camp Nou

Messi je u Barcelonu stigao još kao klinac 2000., a prve seniorske korake napravio je pet godina kasnije. Postao je legenda kluba, najbolji igrač katalonskog ponosa svih vremena i nezamislivo ga je vidjeti u nekom drugom dresu.

No opcija Messijevog odlaska s Camp Noua opet je aktualna. Argentinac nije produljio ugovor s Bracelonom, a aktualni istječe mu u ljeto 2021. U medijima se čak pojavila informacija prema kojoj Messi može odmah napustiti španjolskog velikana besplatno na temelju zasluga za sve što je napravio za ovaj klub.

Godišnja plaća mu je oko 50 milijuna eura i janso je da u ovim kriznim vremenima čelnici Barcelone pomalo i kalkuliraju da li treba pod takvim uvjetima produljiti suradnju, jer su njihovoj najvećoj zvijezdi ipak 33 godine.

No ako neće u Barceloni, imao drugih koji su spremni ponuditi takav iznos jednom od najvećih koji je u zadnje vrijeme iskazivao i nervozu te je žestoko kritizirao suigrače, a nije baš ni u idealnom odnosu s trenerom Quiqueom Setienom. Te trzavice su naznaka da se nešto događa...

  • +12
Argentinski nogometaš Lionel Messi u dresu Barcelone Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

Ipak, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu umiruje navijače...

'To ne kažem samo ja, to govori i Messi, da želi završiti karijeru u Barceloni i to je jedini klub za njega. Ne sumnjam da kad završi s nogometom, za tri ili četiri godine, da će to biti ovdje u Barceloni. On je dio povijesti kluba. Najbolji je igrač u povijesti, ne samo trenutačno, nego u cijeloj povijesti. U Barceloni je i jasno je rekao kako želi ostati', izjavio je prvi čovjek katalonskog kluba, ali čeka se službena potvrda, odnosno potpisivanje novog ugovora.